Om kvelden onsdag 21. august kom en mann inn på legevakten i Bergen og sa han var blitt stukket med kniv. Han ble sendt til Haukeland med kuttskader i brystet. 25-åringen slapp fra det med lettere skader, men politiet betegnet likevel saken som et drapsforsøk.

Omtrent samtidig med at 25-åringen oppsøkte legevakten, hadde et vitne på gamle Nygårdsbro sett en mann vifte med noe som «minnet om et stikkvåpen».

Politiet så de to sakene i mulig sammenheng og fikk raskt kontroll på mannen som vitnet hadde sett. Han ble imidlertid sjekket ut av saken samme kveld.

Famlet i blinde

Etter det har politiet ikke vært i nærheten av noe gjennombrudd i saken — uten noen kniv og uten et konkret åsted for knivstikkingen. Heller ikke avhør av den knivstukne 25-åringen ga politiet noe å gå videre med.

Men i går, onsdag, mente knivofferet å kjenne igjen gjerningsmannen på gaten i Bergen. Han ga beskjed til politiet og ble med en politipatrulje for å finne ham igjen.Onsdag ettermiddag ble en mann, eller gutt, pågrepet i Nygårdsparken — siktet for knivstikkingen for to uker siden. Han er kjent for politiet fra tidligere.

— Han er statsløs, av utenlandsk opprinnelse og oppgir å være 16 år. Han er i Norge som mindreårig asylsøker, men UDI bestrider at han er 16 år. De mener dette er en voksen mann, sier Rigmor Isehaug, leder for voldsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Den knivstikksiktede søkte asyl i Norge i juli, men skal ifølge Isehaug ha trukket søknaden i august. Tidligere har han, opplyser politiet, også søkt asyl i Sverige.

— Vi ikke vet hvor han kommer fra, og Sverige nekter å ta imot ham. Da har vi et problem hvis vi ønsker å returnere ham, sier Isehaug.

Kan bli satt i varetekt

Mannen, eller gutten, skal avhøres av politiet torsdag.

— Vi må også ta stilling til om vi vil fremstille ham for varetektsfengsling, sier Isehaug.

Den drapsforsøksiktede mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans forsvarer, advokat Beate Hamre.

— Jeg forholder meg til det som jeg har fått opplyst, at han er mindreårig, sier Hamre.