• Folk går rundt i huset med lommelykter, hvisket huseieren i telefonen til politiet. Så ble samtalen brutt.

Situasjonen lød dramatisk da politiet like over klokken halv tre i natt fikk melding om innbrudd i et hus i Bjørndalsbråtet.

Huseieren ringte selv og varslet, med hviskende stemme, at det befant seg folk i huset, som gikk rundt med lommelykter. Deretter ble samtalen brutt.

Politiet rykket ut med flere patruljer. I Bjørndalsbrotet ble det oppdaget at huseierens bil var stjålet. En av innbruddstyvene hadde kjørt sin vei i den stjålne bilen, den andre forsvant til fots.

Bilen og den ene innbruddstyven ble like etter stanset ved Briggen i Loddefjord. Føreren, en mann i 20-årene, er innbrakt og varetektsfengslet, mistenkt også for å ha kjørt i påvirket tilstand, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt.

En liten time tidligere, kvart på to i natt, ble det meldt om innbrudd i Kronstadveien. To innbruddstyver skal ha tatt seg inn i huset fra baksiden og forsvant fra åstedet bærende på en rød kasse.

Politiet startet søk og fant like etter to personer og en rød kasse. De to i 20-årene er innbrakt og satt i forvaring. Alle nattens mistenkte innbruddstyver er kjenninger av politiet.