På plakater utenfor står det at Sjømannskirken ikke bare er vafler. Samtidig demonstrerer alle vaffeljernene, vaffelrøren, sytetøyet og rømmen at kirken definitivt også er vafler. Lukten av nystekte vafler oser ut fra teltene på Festplassen. Her kan barn også få ansiktet sitt malt, neglene designet og de kan få kastet på blink.

52 sjømannskirker

Det hele markerer at det er 150 år siden Den norske sjømannskirken ble stiftet i Bergen. Den oppblåsbare kirken på Festplassen er laget for anledningen, men kirkene der ute i verden er ekte nok. Sjømannskirken er tilstede i over 80 land med tilsammen 52 kirker og ambulerende prestetjenester.

Fra sjømenn til utflyttere

Trine Færevåg innrømmer at disse kirkene er ikke fylt med norske sjømenn lenger. Sjømannskirken betjener nå først og fremst nordmenn som bor eller ferier i utlandet. — Selv er jeg sjømannsprest i Albir i Spania. Der har vi rundt 12 000 fastboende nordmenn, sier Færevåg.

Kongen kommer

I kveld fortsetter feiringen med middag og program i Håkonshallen. Søndag kommer Kong Harald for å være med jubileumsgudstjeneste i Johanneskirken. Gudtjenesten starter kl 11.00 og skal ledes av domprost Jan Otto Myrseth.