Her kan du se video av deltakernes målpassering.

Arenum i Solheimsviken ligger ved sjøen, Voss er 53 meter høyere. Under veis skal 2100 høydemeter forseres. Opptur og nedtur. Vi legger avgårde over Danmarks plass, med blanke ambisjoner og friske bein der til.

Og til deg som trodde at rittet går strake veien til Voss via Dale: Du får en sørgelig nedtur når du blir ledet opp den hjerteløse stigningen mot Gullfjellet.

Men før vi kommer så langt er utfordringen å holde seg oppreist og skadefri. I puljer på 80 halser vi ut fra Solheimsviken mot Nesttun, flatene innover mot Arna og Skuggestrand.

Les også:

Skadd i sykkelvelt

Syklet til dame i Stavanger Se video: Kledd for seier

Tøft over Kvamskogen

Farten er høy og erfaringene med store felt liten. Lyden av metall og kropper som klasker mot asfalten minner oss om at lykken kan være kort.

Gullfjellet er en fenomenal opptur om vi har dagen. Har vi derimot brent kruttet allerede, er det et brutalt første møte med virkeligheten.

Kvamskogen neste.

Her skal mange av oss møte veggen, og be en stille bønn om punktering, kjedebrudd eller ødelagt gir. Hva som helst som kan lindre lidelsen.

Oppturen finner vi i fartsvinden på andre siden, men de som i overmot tenker at det grøvste er unnagjort, får seg en real netur.

Innover langs Hardangerfjorden skal det gjøres. Et godt felt og energi på lager her betyr høy fart og en enorm opptur.

Nesten som Alpene

Vi som derimot får krampe og blir frakjørt i bakkene etter Øystese, vet vi har tøffe tak i vente. Bakken etter Ålvik er som hentet fra Alpene. Og stigningen mellom Kvandal og Granvin har vi aldri merket i bil, nå derimot, tårner den seg opp.

Etter dette blir hårnålsvingene i Skjervet knalltøffe og krampeforsterkende, men til å leve med. For vi vet at vi snart skal suse syngende nedover mot Voss. Noen av oss skal vakle rundt på følelsesløse ben og se dem som syklet på fire og en halv time sprade rundt nydusjet og uberørt.

Og alle skal vi gå rundt på Vangen høye på adrenalin, endorfiner og pur sykkelglede...

MAGNHILD STEINSLAND (MMS)
MAGNHILD STEINSLAND (MMS)