Selene Selma og Vitus er blant Akvariet i Bergens faste attraksjoner, med sitt show der de både danser og spiller fotball. Men de siste månedene har de ikke villet følge trenernes instrukser som normalt.

— Det har vært noe rart med dem. Vi har lurt på om Selma har vært syk, eller hva det har vært. Samtidig har hun blitt en del tjukkere, så graviditet har også vært en teori, sier markedsansvarlig Jeanette Wie ved Akvariet på Nordnes.

Tilkalte veterinær

I forrige uke hadde det gått så langt at veterinær ble tilkalt.

Men før doktoren rakk å stille noen diagnose, lå svaret på mysteriet på bassengkanten tidlig onsdag morgen. Det var Wie selv som oppdaget det lille vidunderet da hun kom på jobb.

— Vi tror den bare hadde levd noen timer da jeg kom. Da lå mor og barn oppe på platået i dammen, sier Wie. Det var BA som først omtalte fødselen.

selunge.jpg

Helt overraskende var funnet likevel ikke.

— Vi har visst at dette var en mulighet, og når omtrent det i tilfelle ville skje. Så vi har ventet litt på om det skulle skje noe nå, sier Wie.

Drektig i et år

Et sel-svangerskap varer om lag et år, så den nyfødte ble unnfanget i fjorårets sommerferie.

Onsdag har Akvariet gjort enkelte tiltak for å skjerme den nye familien.

— Vi har satt opp en sperring som går litt lenger unna selbassenget enn vanlig, slik at de får litt ro. Men det skal fortsatt være mulig for publikum å få se babyen. Nå blir det naturlig nok ingen show i den første barseltiden, men vi håper babyen er attraksjon nok i seg selv, sier Wie.

Vet ikke kjønn

Selma og den nyfødte har både ligget sammen oppe på land og vært ute på små svømmeturer i morgentimene.

— Den lille virker nysgjerrig på folk, og se ut til å ha det bra. Selma forsøker å holde faren litt på avstand.

Om det er en gutte- eller jentesel som er siste tilskudd i Akvariet, er foreløpig uvisst. Det er også navnet til det lille nurket.

— Det er snakk om å kanskje holde en auksjon for å bestemme navn etter hvert, sier Wie.