• Det blir flere og flere av dem. De blir større og større. Tammere og tammere også.

Else Marie Mietle (28) bor i Fløenbakken, og går hver dag Fløenstien langs Store Lungegårdsvanns til og fra jobben i Bergen sentrum. Det har hun gjort i tre år.

Mange flere

— Rotter har det vært å se på stien og langs stien hele tiden, men i fjor sommer ble de plutselig mange flere. Og i den senere tid har det hørt til unntakene at jeg ikke har sett rotter daglig, forteller Mietle.

— Det er særlig i området ved tivolitomten, at rottene holder til, sier hun. Og det er ikke akkurat søte koserotter. Da BT tok oppstilling i Fløenstien forleden morgen, gikk det bare fem sekunder før den første rotten spaserte over gangstien rett foran oss. Nummer to, en tungvekter, fulgte et par minutter senere.

Nesten tamme

— De er ganske store, og de blir stadig mindre folkesky. De går langs gangveien, eller krysser den. De virker nærmest tamme og flytter seg ofte ikke. Noen ganger bryr de seg heller ikke med at man tramper i bakken, det er skikkelig ubehagelig, sier Mietle.

I fjor sommer ringte hun til kommunens smittevernmyndigheter og ba om at noe måtte bli gjort.

— Da sa at de skulle legge ut gift, og situasjonen bedret seg i en kort periode, men var raskt tilbake til det gamle.

Hun påpeker at dette området også brukes som rekreasjonsområde. Barn leker og foreldre går med barnevogner her. Mange eldre mennesker går tur her.

Tar opp med kommunen

— Nå er stedet blitt svært lite attraktivt på grunn av rottene. I velforeningen i Fløen har vi bestemt oss for å ta forholdet opp med kommunen, og be om at noe effektivt blir gjort, sier Else Marie Mietle.

Så ubehagelig er de daglige møtene med rottene blitt for henne at hun i den senere tid er begynt å gå Kalfarveien til og fra jobb, i stedet for å spasere Fløenstien langs Store Lungegårdsvann.

OOPS! Rottene ved Store Lungegårdsvann spaserer frem og tilbake over Fløenstien uten å bli særlig skremt av fotgjengere som her forleden morgen.
Strand, Knut