Rettsforhandlingene på dag to av lommemann-saken er nå avsluttet. Les vårt direkte-referat fra retten i spalten til høyre.

Mangemillionæren fra Bergen er tiltalt for overgrep mot 66 gutter i den såkalte lommemann-saken. Han har tilstått 16 av overgrepene.

I går forklarte han at han er bifil, men ikke pedofil. I dag utdyper han hvorfor han bare forgrep seg på gutter.

— Fra mitt kristne ståsted fra barndommen har jeg fått med meg at jenter er hellige, dem skal man ikke røre, de kan bli gravide. I mitt hode den gangen var gutter mer griset og kunne tåle litt, sier Andersen.

- Hva mener du med at gutter var griset, mens jenter var hellige? spør bistandsadvokat Siv Hallgren.

— Griset ved at de lettere kunne trekke ned buksene. De har lettere for å utforske og leke, sier tiltalte.

Måtte være rene

Andersen gir også uttrykk for at han ønsket seg en jomfruelig partner. Da han var 21 år gammel, møtte han sin første kone, som da var 16 år.— På denne tiden var jeg opptatt av at ingen hadde hatt sex med jentene mine før meg, sier Andersen.

Han giftet seg med kvinnen i hennes hjemland, Skottland.

— Halve meg ville si ja, halve meg ville si nei. Men det var så mye oppstyr, mine foreldre var kommet fra Norge. Vi giftet oss og flyttet til Norge. Starten gikk egentlig greit, den gangen var jeg sikker på at hun ikke hadde vært seksuelt sammen med noen andre enn meg, sier Andersen.

Senere fikk hun vite at konen hadde hatt en annen sexpartner tidligere.

— Jeg tok det svært tungt. I stedet for å gå ut å finne meg en dame for å hevne meg på den måten, så blottet jeg meg faktisk for noen gutter, forklarer han.

— Hevnet meg med blotting

Andersen fikk en bot på 5000 kroner for blottingen. Han forteller at handlingen var en hevn mot ekskonen.- Det virker helt idiotisk, men den gangen ble det slik. Vi var sammen en kort stund etterpå, men hun fikk skilsmisse ved dom, sier Andersen.

Han forteller at han selv fortalte konen om blottingen, uten at han hadde til hensikt at ekteskapet skulle ta slutt.

— Jeg mente at dersom man gjorde noe med samme kjønn, så var man ikke like mye utro som om det var med en kvinne.

- Overbevist av politimann

Samme året traff Andersen sin neste kone, som han fikk to barn med. De var gift i om lag 25 år.

Tiltalte sier det var en politimann som endret holdningene hans til kvinnelig renhet og jomfrudom.

— Han prøvde å fortelle meg at dette ikke var så viktig, at jeg knapt ville finne en jente som ikke hadde hatt et forhold eller to før meg. Jeg tygget litt på det og aksepterte det, sier Andersen.

Fra retten tidligere i dag:

Flere artikler om lommemann-saken