Han hevder at Drevassbukt skylder ham 50 000 kroner og at han derfor trengte fokus på konflikten. Derfor ville han at politiet skulle komme, ifølge hans forklaring.

— Jeg skylder ham ikke penger, det har jeg full dokumentasjon på, sier Geir Drevassbukt (61) til bt.no.

Onsdag formiddag oppsøkte den tidligere ansatte 36-åringen markisebutikken til Drevassbukt. Han hadde da med seg en våpenkopi, som var svært likt et originalt våpen. Det ble starten på en stor, væpnet aksjon, som endte med at Drevassbukt ble skadet og 36-åringen ble pågrepet.

Siktet for ran

Politiet har siktet 36-åringen for ransforsøk.

— Har det vært en konflikt mellom siktede og fornærmede?

— Det har tydeligvis vært en konflikt mellom dem i bunnen, sier politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen ved Hordaland politidistrikt.

I dag ble 36-åringen varetektsfengslet i en måned. Dommeren mener det er fare for at han oppsøker og truer den tidligere arbeidsgiveren sin igjen hvis han ikke sitter i varetekt.

«Retten viser dessuten til at forholdet åpenbart har vært en stor påkjenning for fornærmede og at fengsling av siktede kan ha stor betydning for fornærmedes trygghetsfølelse», skriver dommeren.

— Det er betryggende på meg at han nå må sitte i varetekt, for dette har vært en påkjenning som ingen fatter. Men mest av alt trenger han hjelp. Vi har også prøvd å hjelpe ham, sier Drevassbukt.

Politiet kommer også til å undersøke 36-åringens psykiske helse mens han sitter i varetekt.

Erkjenner vold

36-åringen har overfor politiet erkjent at han slo til Drevassbukt to-tre ganger i hodet, at han sparket ham en gang i siden og at han holdt våpenet slik at han så det.

Han har også forklart at han slo til 61-åringen i hodet med baksiden av skjeftet på pistolen. Men 36-åringen kan ikke dokumentere at Drevassbukt skylder ham penger.

Retten mener derfor at det er grunn til mistanke om at han ville rane til seg pengene. Han fikk imidlertid ikke med seg noen tusenlapper som lå i butikken.

Drevassbukt opplevde episoden svært truende.

— Blodet sprutet fra hodet mitt. Jeg satt på kne mens han presset pistolen mot nakken min. Da jeg hørte at han tok av sikringen på pistolen tenkte jeg at nå er det slutt, sa han til bt.no onsdag kveld.

Glad han lever

Butikkinnehaveren lå til observasjon i akuttmottaket på Haukeland Universitetssykehus på onsdag.

36-åringen er domfelt én gang tidligere, men ikke i voldssaker. Han er fra Kosovo, men har norsk statsborgerskap.

— Jeg er bare glad jeg er i live. Jeg vet ikke om jeg klarer å gå inn igjen i butikken. Heldigvis skal bedriften flyttes til nye lokaler. Jeg er livredd for at noe slikt skal skje igjen, men alle kan jo ikke bevæpne seg heller. Det hadde blitt en fryktelig verden, sa Drevassbukt til bt.no.