— Det er snakk om en utrolig mengde tekstmeldinger. Vi holder på å telle dem opp nå, sier politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen.

Problemet med meldingene er ikke innholdet, men den massive mengden.

- Ville bare skrike

Et eksempel var da 51-åringen julen 2006 skal ha tatt fullstendig av med lykkønskninger. Først fikk naboene hundrevis av tekstmeldinger der de ble ønsket en God Jul. Så fikk de en solid dose meldinger der budskapet var justert til lykkønskninger om en riktig God Jul.

— Til slutt var det så ille at jeg bare hadde lyst til å legge meg ned og skrike, sier en av kvinnene som gjennom flere måneder ble pepret med tekstmeldinger. Bare i desember 2006 mottok hun opp mot 4000 meldinger. Mobilen var konstant full. Når hun slettet noen, tikket det inn en bråte med nye.

— Han har også sendt til datteren min og de to barnebarna mine. De har nå fått hemmelig nummer, sier kvinnen.

Gnagsår på tommelen?

Man skulle kanskje tro at 51-åringen etter hvert fikk gnagsår på tastefingeren, men bare en liten promille av meldingene er sendt fra 51-åringens egen mobiltelefon.

Politiet mener mannen har benyttet seg av gratis tekstmeldingstjenester på nettet, registrert forskjellige navn, og pumpet av gårde tekstmeldinger i et bankende kjør.

— Gjennom etterforskningen så vi hvordan han hadde benyttet seg av gratulasjonssidene i BT, og tatt navn til små barn, for å registrere hotmailkontoer. Senere har han brukt e-postadressen til å benytte seg av gratis sms-tjenester på nettet, sier politietterforsker Trond Hammersland ved Fana politistasjon.

Barn og kjendiser

51-åringen skal også ha sendt av gårde flere meldinger i diverse kjente menneskers navn, blant andre Ole Einar Bjørndalen og Frode Estil.

— Det virker som han har brukt navn på personer som har vært aktuelle på den tiden disse meldingene ble sendt, sier Hammersland.

Selv har etterforskeren også fått sin dose med tekstmeldinger, men politiet har bare konsentrert etterforskningen om meldinger som er sendt til privatpersoner.

Meldingene er stort sett sendt til naboer på Slåtthaug, og en ansatt ved biblioteket på Nesttun. Politiet mener mannen har brukt datamaskinene på biblioteket som utskytningsbase for den maniske tekstmeldingsvirksomheten.

- Catch me if you can

Mannen er blant annet mistenkt for å ha sendt av gårde hundrevis av meldinger av typen: Knock og diverse meningsløse utsagn om vær og vind: Singing in the rain, blant annet. Han skriver også: Grotesk!

En annen variant som dukker opp er «Catch me if you can» og den triumferende setningen: Og dette betaler vi skatt for? Politiet klarer ikke engang å ta forbryteren bak disse meldingene!

Mandag må han likevel i Bergen tingrett og gi sin versjon av sitt forhold til massespredning av tekstmeldinger. 51-åringen ønsker ikke å kommentere saken overfor BT.

SMS-DESPERADO: Politiet har samlet tusenvis av tekstmeldinger i en ringperm. - Mottakerne har i perioder ikke klart å bruke mobilene sine til annet enn å motta tekstmeldinger, sier politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen.
ØRJAN DEISZ