Tristan Dupré, ungdomskandidat i Bergen FpU, har reagert sterkt på gårsdagens artikkel på bt.no om at kvinner i Bergen føler seg utrygge.

Nå foreslår han å sette inn vektere i kampen mot voldtektene.

— Kommunen bør vurdere å opprette et kommunalt politi. De kan ansette uniformerte vektere som har muligheten til å gripe inn hvis noe skjer, sier Tristan Dupré til bt.no.

— Vekterne kan være et supplement til politiet. Men vi trenger også mer politi som jobber med både forebygging og etterforskning av voldtekter. Her må staten våkne opp, legger Dupré til.

- Uakseptabel situasjon

— Det er helt uakseptabelt at kvinner ikke føler seg trygge i Bergen sentrum. Jeg syns det er skremmende at borgere i et velferdssamfunn føler at deres frihetsfølelse blir berøvet på den måten. Vi kan ikke bare stå å se på dette. Kommunepolitikerne må taansvar, sier Dupré.

FpU-politikeren mener at det i første omgang er flere enkle grep som kan gjøres.

— Vi kan sette opp mer lys i gatene i sentrum, i tillegg til å gi flere taxiløyver. Det er skremmende og overraskende at tallene i Bergen er så høye. Her har kommunen en jobb å gjøre.

Dupré har vært i kontakt med Sondre L. Rasch i Hordaland Unge Høyre, som er interessert i å samarbeide med FpU i denne saken.

- En skam

Rebekka Rossland (KrF), kandidat tilhøstens bystyrevalg, mener voldtektsstatistikken er en skam for byen.

— Vi trenger mer politi i gatene, bedre belysning og en annen skjenkepolitikk i samarbeid med politiet. Dette vil gjøre Bergen tryggere, mener Rossland, som er kritisk til FpU sitt forslag om å ansette vektere.

— Alle som har vært på byen vet at det ikke er vektere som er den størstemangelvaren. En privat løsning er ikke det rette. Her bør det offentlige selv taansvar, konkluderer Rossland.

EN SKAM: Rebekka Rossland (KrF) er opprørt over voldtektsstatistikken i Bergen.
SONDRE OLSEN