Silje Midtun

— Noen ganger får jeg virkelig så ørene flagrer, og da blir jeg lei meg, sier May.

— Du tror ikke at de som kjefter kanskje er redd hunder?

— Jo, jeg forstår at noen er det. Men når jeg går tur tidlig en søndag morgen og folk stikker hodet ut vinduet bare for å kjefte, synes jeg de går for langt.

May mener derfor at et hundejorde er bra for alle parter. Turgåere i sentrum slipper å irritere seg, samtidig som hundeeiere får et møtested.

— Vi elsker jo å snakke om hundene våre og utveksle erfaringer, men først og fremst tenker jeg på hundene. De har behov for å løpe fra seg, sier May.

Lyspunktet i hverdagen

I Oslo finnes en løpegård i nærheten av Monolitten i Vigelandsparken. May ser for seg noe liknende her i Bergen. En grønn mark, gjerne avgrenset med busker.

— Jeg forstår at vi ikke kan ha en løpegård midt på Torgalmenningen, men det er viktig at den ligger sentralt, sier hun og foreslår Nygårdstangen, Nygårdsparken, Nordnes eller Koengen.

— Er det kommunens oppgave å skaffe hundeeiere et slikt hundejorde?

— Ja, det synes jeg absolutt. Kommunen bruker penger på ulike kulturtilbud. Hvorfor skal de ikke bruke penger på oss med dyr? For meg betyr Flaco veldig mye. Han har gitt meg et rikere liv, svarer May.

For noen år siden hadde hun lite til overs for de firbeinte skapningene. Nå har pointeren Flaco vært i familien i fire år. Først ett år hos sønnen og de tre siste hos May.

— I dag kan jeg ikke tenke meg livet uten hund. Jeg er helfrelst. Flaco ser på meg med trofaste øyne når jeg våkner om morgenen, tvinger meg ut i all slags vær og setter lys på hverdagen.

Bedre lynne av fri lek

Silje Hanstvedt kommer forbi med dobermannen Betina. De to hundene slippes løs og løper av gårde i tergende lek.

— Se på dette vidunderlige spillet, kommenterer May.

Silje bor på Høyden og skulle gjerne hatt en løpegård å gå til. De to hundeeierne diskuterer saken og er helt samstemte. Til slutt kommer de frem til at man eventuelt kan danne en hundejordeklubb for å vedlikeholde løpegården om ikke kommunen har kapasitet til det.

Rune Fjellanger, som driver Fjellanger Hundeskole, synes ideen om en løpegård i sentrum er god.

— Jo tidligere hunder omgås fritt med andre hunder, dess bedre lynne får de. På et slikt sted får hundene også mye erfaring med å treffe fremmede folk. Det er viktig språkopplæring, forteller Fjellanger.

Det er når hunder ikke forstår seg på verken folk eller sine firbeinte venner, at de lett føler seg truet og kan ta frykten ut i aggresjon.

Grønn etat sier kanskje

Fungerende parksjef Mogens Lock Hansen oppfordrer May Meyer til å sende inn forslaget til Grønn etat.

— Det kan kanskje la seg gjøre, men vi må først se nærmere på det, sier Lock Hansen.

Så vidt han kjenner til, er dette første gangen Grønn etat har fått spørsmål om en løpegård for hunder. Lock Hansen påpeker derfor at man må undersøke om det finnes en større interesse. Deretter er det viktig å finne et egnet sted. Nygårdsparken eller andre sentrumsparker hører ikke til den kategorien.

— Hvis det blir aktuelt, må det være et område med et visst naturpreg litt i utkanten av sentrum, tror Mogens Lock Hansen.

May Meyer gleder seg over den positive reaksjonen fra Grønn etat.

— Jeg håper vi kan få til et godt samarbeid mellom hundeeiere og kommunen, sier hun.

<b>VIL LØPE: </b>Minst tre ganger om dagen går May Meyer og Flaco på tur, men de skulle gjerne hatt et grønt sted der de kunne droppe båndet.<br/>FOTO: ARNE NILSEN