Tertnes-treneren hadde Mette Davidsen som sin toppscorer sist sesong, da de helblå ble nummer seks i serien. Veteranen scoret i snitt 5,8 mål i de 16 kampene hun var med — og ble nummer 18 på toppscorerlisten.

Sesongen 05/06 ble Renate Urne toppscorer i Tertnes, med et snitt på 3,9 mål pr. seriekamp - og 21. plass. Sølvi Hylleseth hadde ti foran seg da hun i 04/05-sesongen scoret 4,8 mål i snitt.

Og man må tilbake til våren 2003 for å finne en Tertnes-spiller blant de mest scoringsdyktige i eliteserien. Den sesongen satte Marianne Rokne inn 171 mål, 6,7 i snitt. Med det ble hun den 3. mest målfarlige spilleren i Norge.

— Savner du en desidert toppscorer?

— Det gjenstår å se, sier Tore Johannessen.

Med et tilnærmet nytt Tertnes-lag til disposisjon konstaterer mørkluggen at jentene hans er bedre fysisk trent enn på mange år, mye takket være et samarbeid med Olympiatoppen. Men hvordan det gjør seg utslag når kamper skal vinnes og mål skal lages, vet han selvsagt ikke.

— Jeg har likevel et lønnlig håp om at Henriette Sognnæs og Marthe Reinkind vil stå frem som så dyktige skyttere fra sine backposisjoner at de begge scorer godt over 100 mål hver seg kommende sesong.

— Og hvor langt rekker det?

— Å snakke om medaljer blir å legge et for stort press på jentene. Men vi har ambisjoner om å forbedre oss, også tabellmessig, i forhold til sjetteplassen vi klarte sist sesong. Vi er som sagt bedre trent enn på samme tid i fjor, da altfor få måtte ta støyten, særlig innledningsvis på sesongen, fordi skadene florerte. Nå er alle friske og i godt gjenge. Vi vil stå sesongen langt bedre, tror Tertnes-treneren.

I går kveld spilte hans elever ny treningskamp mot Gjerpen. Den endte med 34-26-seier til Skiens-laget.

EIRIK BREKKE (arkiv)