Om Roger Iversen, daglig leder i Damsgård Kulturhistoriske Forening (DFK), får det som han vil, kan Skandinavias første bordellmuseum se dagens lys i Nøstegaten 45 i Bergen. Dette er stedet der byens siste offentlige bordell holdt hus i 1876.

Men de som tror at dette blir et pirrende sted med 18-års aldersgrense må tro om igjen. Målgruppen er 9.-10. klassinger.

– Da filmen «Pretty Woman» kom ut økte prostitusjonen i Los Angeles, filmen glorifiserte yrket. Hos oss skal ungdom-mene få se hvor forferdelig prostitusjon egentlig er. Det skal virke preventivt, forteller Iversen.

Særlig det at undervisningen skal skje der prostitusjonen faktisk foregikk gir inntrykk av hvordan det var en ekstra dimensjon.

– Det er interessant å fortelle denne siden av historien. Prostitusjon er ikke bare de narkomane på Strandkaien. Vi vil at folk skal få innsikt i det sosialpolitiske, sier han.

Nå venter han bare på at politikerne skal gi tommelen opp for prosjektet.

– Husene skal ikke rives så noe må de jo brukes til, sier ildsjelen.

Fra politisk hold er blant annet Lisbeth Iversen (Krf) positiv.

– Flere av byrådene har vært og sett på området og det er spennende å få dokumentert det meste av bergenshistorien uten å sile den, sier hun.

Les mer i BT i morgen.

De to største offentlige bordellene lå i Nøstegaaten. Det fjerde huset fra venstre er "Vestindien". "De Fire Løver" lå lenger borte på høyre siden.