— Festplassen er faktisk mer sentralt enn Torgalmenningen for barnefamiliene som kommer til byen med bil eller kollektivtransport, sier preses i Det Nyttige Selskab Erik Næsgaard.

Den tradisjonsrike organisasjonen kaster seg inn i debatten om hvor Pepperkakebyen skal ligge. I dag sendte Næsgaard et brev til byrådsleder Monica Mæland der han ber om at juleattraksjonen blir flyttet.

- Brutal begrensning

Det Nyttige Selskap er mest opptatt av det de mener er dårlig arkitektur i byens storstue og skriver blant annet dette i brevet.

«Byggverkets størrelse og plassering over så lang tid er et brutalt inngrep mot vårt viktigste og mest sentrale byrom. Et stramt formet byggverk med lukket karakter og den aktuelle dimensjon er et stengsel som dramatisk begrenser den byromseffekten som Torgalmmenningen skal ha.»

— Vi er helt på linje med det Jan Landro skrev i en kommentar i Bergens Tidende i januar, sier Næsgaard.

Kulturredaktøren tok et oppgjør med plasseringen av Pepperkakebyen.

— Det Nyttige Selskab er en viktig aktør når det gjelder byens utsmykning. Nå vet vi jo ikke om dette forlaget blir tatt til følge, men vi ønsket iallefall å si vår mening, sier Næsgaard.

- Festplassen er uaktuell

Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum AS er rykende uenig i at Pepperkakebyen ødelegger Torgalmenningen.

— Bygget er faktisk tegnet av arkitekt for å passe inn i byrommet. Hvis det skal være aktivitet på Torgalmenningen året rundt må man ha en del mobile bygg. Det gjelder jo også valgbodene, sier Kristoffersen.

Arrangøren plalegger flere forbedringer i årets utgave av Pepperkakebyen.

— Vi var ikke helt fornøyd med inngangspartiet i fjor. Her har vi gjort forbedringer. I tillegg blir det mer lys og pynt, sier han.

Å legge Pepperkakebyen til Festplassen ser Kristoffersen på som helt uaktuelt.

— Dette har med tilgjengelighet å gjøre. Man skal ikke så veldig langt bort fra Torgalmenningen før det blir for langt. Både handelsstanden og andre aktører er enige om dette, sier han.

Hvor mener du Pepperkakebyen bør ligge? Diskuter saken under!