– Det er vårt ønske at utfallet av et slikt møte blir at saken blir sendt fra jurist til statsadvokat med en innstilling om henleggelse, sa forsvarer Stein Erik Ottesen i programmet Agenda på BTV i kveld.

– Snarest mulig

Også Jørgen Riple, som forsvarer Dung Tran Larsens svigerfar, forventer at saken blir henlagt så snart som mulig. Han forventer ikke en hvilken som helst form for henleggelse.

– Familien kan aldri godta at saken blir henlagt på bevisets stilling. Kun en ting vil være godt nok for familien, og det er at saken blir henlagt som intet straffbart forhold, sier Riple. Begge forsvarene sier at de blir mer og mer sikre på at familien i Krabbedalen ikke har noe med saken å gjøre.

– Ønsketenkning

Politiinspektør Tore Salvesen omtaler forsvarernes håp om en snarlig henleggelse som ønsketenkning.

– Vi er langt fra å være der. Nå skal vi samle etterforskerne som har vært med i saken. Vi håper også å få med oss Sturla Osen, pensjonert etterforsker fra Kripos. Han har vært med i etterforskningen helt frem til mai i år, sier Salvesen.

Hensikten med møtet er å gå gjennom hele saken på nytt og se på hva nytt som skal gjøres. Vi har fått nye innspill og det er fortsatt mye som skal gjøres, sier Salvesen.

Tror på oppklaring

I Agenda fikk Tore Salvesen spørsmålet om saken er oppklart om ett år.

Til det svarer Salvesen et raskt og kontant ja.

– Kan du garantere det?

– Jeg kan selvsagt ikke si det hundre prosent, men vi jobber knallhardt for å løse denne saken. Vi skal holde på så lenge det er oppgaver. Jeg trøster meg med at det finnes slike saker som er blitt løst etter både fem, ti og også 20 år, sier Salvesen.

PRIVAT