Dommerne mener at handlingen skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, og dømte mannen til 7 måneders ubetinget fengsel.

Babyen kom fra kastingen uten alvorlige skader, men blødde fra sår i leppe og munn.

Satt på fanget

Det var den 7. desember i fjor politiet fikk melding om at en baby var kastet i gulvet i et bolighus i Lindås kommune.

I retten forklarte flere vitner at 33-åringen var svært beruset da han tok den lille niesen opp på fanget.

Barnets bestemor var tilstede, og ba 33-åringen gjentatte ganger om å slippe ned den lille jenten. Dette irriterte 33-åringen kraftig. I et anfall av raseri kastet han babyen over armlenet og bortover gulvet. Ifølge tiltalen fløy barnet i en bue på cirka to meter før det landet på gulvet med ansiktet ned.

Bestemoren mente i retten at barnet ikke fløy så langt. Hun mente distansen ikke var lenger enn 1,5 meter.

Både bestemoren og andre vitner sammenlignet handlingen med hvordan en dytter en katt vekk, om man er lei av å ha den på fanget.

Babyen begynte å grine som følge av kastet. Da politiet kom til stedet var det blod på klærne hennes.

Knuste telefoner

Barnets far var også tilstede i boligen. Han ble svært oppskaket, og truet med å kontakte politiet. Dette gjorde 33-åringen så forbannet at han sparket hull i en dør og knuste alle telefonene i huset.

Faren tok med barnet og låste seg inne på badet, men måtte senere rømme ut gjennom vinduet for å unnslippe den krakilske 33-åringen. Like etter skal 33-åringen ha dyttet til bestemoren mens hun holdt den skadde babyen. Begge to falt overende, og babyen slo hodet i gulvet.

33-åringen ble derfor dømt for to tilfeller av vold mot babyen. Han ble også funnet skyldig i å ha urtøvet vold mot flere andre personer og truet politibetjenten som pågrep ham.