INGVILD RUGLAND

Noen naboer blir fornøyd når Fredrik Meltzers gate 10 blir ribbet for narkomane og hospitsplasser. Andre blir det ikke, fordi plassene skal flyttes til Strømgaten 51.

I fjor skrev BT om frustrerte naboer til hospitset i Fredrik Meltzers gate, som hadde 25 rom til utleie. Naboene fryktet branner, mente det var bråk og var utrygge.

— Dette huset ble for stort, sier bestyrer Bente Helgesen.

Derfor flytter de 12 rom til Strømgaten 51, og skal seksjonere om Fredrik Meltzersgt 10 til leiligheter. At flere naboer har protestert, synes hun ikke noe om.

— Naboene bør gi disse folkene en sjanse til å vise hva de står for. På to år i Fredrik Meltzersgt har vi ikke hatt mange politiutrykninger, sier hun.

Ifølge byrådssaken har flere naboer protestert, blant annet Hotel Park Pension. Der skal man frykte for brannsikkerheten dersom nabogården blir hospits. Det kreves også dispensasjon fra kommunedelplanen for sentrum dersom hospitsplassene flyttes, men byråd Lisbeth Iversen går inn for dette.

Det samme gjør byggesakssjef Anne Iren Fagerbakke. Iversen mener også at Strømgaten er bedre egnet for hospitsdrift, blant annet fordi gaten er større og har mer gjennomgangstrafikk.

Byrådet skulle ha behandlet saken i går, men møtet ble utsatt på grunn av sykdom.