TATT AV VINDEN: På bildet ser man tydelig at det ene hjørnet av taket på Sentralbadet er løsnet i vinden.
Susann Bakke-Brandanger

Politiet har sperret av et område rundt Sentralbadet, etter at deler på taket har løsnet i vinden.— Det er stor fare for at ting skal gå gjennom luften. Folk bes om å ikke ferdes ute i dette området nå, sier operasjonsleder Bjarte Rebnor.

Politiet prøver nå å få kommunen til å bistå.

Ser plankene løsne

Nabo Susann Bakke-Brandanger bor rett over gaten for stedet der taket har løsnet. Det skal være det nordlige hjørnet av Sentralbadet, og hun anslår at mellom 20 og 30 kvadratmeter av kobbertaket er løsnet.

— Det bretter seg stadig mer innover, og det løsner også litt nedover på sidene. Under ligger mye plank, som løsner og faller ned i gaten. Hver gang det knuses til pinneved kan vi høre en liten eksplosjon, sier hun.Hun og mannen har plassert ungene i et rom i andre siden av leiligheten.

— Vi kan se plankene komme flygende, men de er så tunge at de går rett i bakken. Takpapp kommer også flygende. Det er heftig sier hun.

- Brannvesenet dratt

Klokken kvart over seks gikk også strømmen utendørs i området.

Bakke-Brandanger forteller at brannvesenet har vært oppe på taket og sett på forholdene. Nå har de imidlertid dratt fra stedet, forteller hun.

— Det er nok ikke så mye de kan gjøre mens det står på, sier hun.

Politi med hjelm

Politiet bruker nå hjelm når de går utendørs i Bergen.

— Mannskapene sendes gjerne til steder som er mest kritisk, og det er stor fare for at ting kommer flyvende. Det er foreløpig ikke meldt om noen som er skadet, sier operasjonsleder Rebnor.

SPERRET AV: Både politi og brannvesen har vært på stedet ved Sentralbadet. Området er sperret av både for gående og kjøretøy.
Susann Bakke-Brandanger