Ulykken skjedde ved Festtangen i krysset E16 / Peder Jebsensveg.

Mannens motorsykkel, en firehjuls Yamaha 660 kubikk, kom kjørende på hovedveien i retning fra Indre Arna. Ved Festtangen kjørte den inn i siden på en liten varebil som kom inn på europaveien fra Peder Jebsensveg.

Motorsykkelen traff bilen med stor kraft på førersiden. Bilen ble deretter kastet rundt, men landet på hjulene. Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen.

— Føreren av motorsykkelen pådro seg store hodeskader og døde kort tid etter, opplyser lensmannsførstebetjent Hogne Nygaard ved Arna og Åsane politistasjon.

Den forulykkede er en 26 år gammel mann.

Luftambulansen rykket ut med legehelikopteret. Mannen fikk behandling på stedet før han ble fløyet rett til Haukeland sykehus. Helikopteret landet rett utenfor Akuttmottaket.

Føreren av varebilen, som var alene i bilen, kom fra ulykken så godt som uten fysiske skader. Han ble likevel kjørt til Legevakten for sjekk.

Lensmannsbetjent Norvald Bergfjord opplyser til bt.no at motorsykkelen traff bilen med stor kraft på førersiden. Bilen ble deretter kastet rundt, men landet på hjulene.

— Veistrekningen har vært ulykkesbelastet, men det er gjort forbedringer som har gjort det tryggere å ferdes på veien. Likevel er det all grunn til aktsomhet, sier Bergfjord.

Politiet omdirigerte trafikken etter ulykken. Kjøretøy på vei mot Åsane ble sendt om gamleveien til Ytre Arna, mens trafikken den andre veien gikk på E 16.

Krimteknisk ble tilkalt etter ulykken for å gjennomføre videre undersøkelser.

DØDE: Den 26-år gamle føreren av motorsykkelen omkom etter kollisjon med varebilen i Arna i morgentimene i dag.
FOTO: ARNE NILSEN