Mannen som omkom, var passasjer i bilen. Han ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus med alvorlige skader, men livet sto ikke til å redde. Tre andre menn som satt i samme bil, slapp fra ulykken med lettere skader.

To biler var involvert i ulykken, som fant sted på riksvei 555, på vestsiden av Kolltveittunnelen i retning Fjell.

— Ulykken skjedde da en av bilene tok en forbikjøring. Det er veldig glatte veier, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Sven Johannessen.

Bilisten som kjørte forbi, hadde sommerdekk, og fikk sladd på bilen. Den andre sjåføren forsøkte å unngå kollisjon, men mistet kontrollen over bilen og havnet i stedet rett i fjellveggen - med fatalt resultat.

Ulykken ble meldt til politiet klokken 22.51. Politiet har ingen mistanke om at noen av førerne var påvirket av rusmidler.

— Vi er i gang med å avhøre vitner. Foreløpig har vi ikke avhørt førerne av de to bilene. Det vil bli gjort i løpet av dagen, sier politiførstebetjent Torstein Skeie ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Politiet har foreløpig ikke avgjort om det vil bli tatt ut siktelser i saken.

Les også:

DØDSULYKKE: Sjåføren av denne bilen mistet kontrollen over bilen da han forsøkte å unngå kollisjon med en bil med sommerdekk.
RUNE CHRISTOPHERSEN
Rune Christophersen