Ved Intensivavdelingen på Haukeland Universitetssykehus fikk bt.no i morges opplyst at 22-åringen har pådratt seg hodeskader. Han ble operert i natt. Tilstanden hans blir beskrevet som alvorlig og stabil.

Den 18 år gamle kvinnen og hennes 22 år gamle venn var på vei fra Voss mot Granvin langs riksvei 113 da de kolliderte med et møtende vogntog like ved Flatlandsmoen Camping.

Det skal ha vært glatte partier i området, men lensmann Kåre Rykke i Voss kunne i går kveld ikke si hva som forårsaket ulykken. Veien er forholdsvis bred, men svingete på ulykkesstedet. Den første meldingen om ulykken kom klokken 19.38. De to i personbilen ble først fraktet til Voss Sykehus.

Kort tid senere fikk politiet melding om at 18-åringen hadde omkommet. Den 22 år gamle mannen ble umiddelbart fløyet til Haukeland Universitetssykehus med helikopter.

Føreren av vogntoget kom uskadet fra ulykken. Det ble i går kveld tatt rutinemessig blodprøve av ham. Det skal ikke være mistanke om promillekjøring.

Lensmann Rykke hadde i går kveld ikke oversikt over hvem av de to som førte ulykkesbilen, men forteller at begge kommer fra Hardanger.