MARIT HOLMmarit.holm@bt.no Boenheten i første etasje, der brannen trolig startet, er fullstendig utbrent. Det er også omfattende skader på boenheten i etasjen over. I resten av bygningen er det mindre sot-, røyk— og vannskader.

Våknet til flammehav - Jeg våknet av et forferdelig spetakkel. Da jeg kikket ut vinduet, så jeg flammene stå ut av naboblokken, og folk som hoppet ut av vinduene. Røyken veltet ut av bygningen. Det var helt forferdelig. Etterpå skjønte jeg at hylingen og ropingen kom fra mannskapene til Vakttjeneste AS. De løp rundt og vekket folk, forteller student Vidar Bachmann, som leier hybel i Møllendalsveien 63 B. Denne bygningen ligger rett ved siden av hybelbygget som brant.

Ifølge politiet ble 31 personer evakuert fra den brennende bygningen. De ble fraktet bort i buss, først til Falkens lokaler i Møllendalsveien 68, og deretter til Frelsesarmeens hybelhjem i Bjørnsons gate 4. Noen har senere fått husly hos venner og kjente, mens andre har blitt tildelt midlertidige boliger av sosialkontoret.

Voldsom røykutvikling Brannvesenet fikk raskt kontroll over flammene, men arbeidet med å gjennomsøke gjennom lokalene var svært tungt og tidkrevende, forteller vakthavende sjef ved Bergen brannvesen, Johnny Breivik. På det meste var det tolv røykdykkere som var inne i hyblene og korridorene. Den omkomne ble funnet inne i bygningen, etter at selve brannen var slokket.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Politiet etterforsker for fullt, men er foreløpig svært sparsomme med opplysninger i saken.

MØLLENDAL: 31 personer ble evakuert fra den brennende bygningen der én person omkom tidlig tirsdag morgen. (Foto: Rune Nielsen)