Det var Fanny Askeland (75 år) som døde i brannen. En annen kvinne på 80 år ligger på Haugesund Sjukehus med livstruende skader.

To personer er til behandling ved Haugesund sykehus. Tilstanden til den ene er kritisk, ifølge lensmannen på Sveio, Kåre Ravn Ottesen.

Fungerende rådmann i Sveio kommune i Hordaland, Bjørn Gilje, sier til NTB at den kortsiktige løsningen innebærer at 16 personer blir boende på leirstedet Solgry der de nå holder til.

– Stedet har hotellstandard, men er ikke spesielt godt egnet som omsorgsbolig. Resten av beboerne som ble rammet av brannen er flyttet over til andre deler av senteret der de må ligge på dagligstuene eller i korridorene, sier Gilje.

Pårørende orientert

Lørdag middag ble de pårørende orientert av kommunens representanter på bedehuset i Sveio.

Gilje sier planen er å vaske ned og klargjøre 20 rom i løpet av uka, men 13 rom er totalskadd og den delen må bygges opp igjen.

Han håper Sveio skal klare å løse problemene uten hjelp fra andre kommuner, men sier det i en periode kan være nødvendig at det bor to personer på enmannsrom.

I verste fall må kommunen leie omsorgsplasser i nærliggende kommuner.

75-åring omkom

En 75 år gammel kvinnelig beboer omkom i brannen.

To andre beboere er innlagt på Haukeland universitetssykehus etter brannen.

– Fem ansatte på sykehjemmet og en politimann måtte få behandling for røykskade etter evakueringen av beboerne på sykehjemmet, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Politiet hadde lørdag formiddag ingen formening om brannårsaken.

– Det får etterforskningen vise, sier Vikse.

Fantastisk innsats

– Fløyen som brant, ble mer eller mindre utbrent innvendig, forteller operasjonslederen.

Operativ uteleder Johan Eliassen sier til Haugesunds Avis at de ansatte ved sjukeheimen gjorde en fantastisk jobb. Uten deres innsats kunne det gått langt verre.

Sveio brannvesen rygget ut med 20 mann og ble assistert av ytterligere ni mann fra brannvesenet i Haugesund.

I helgen skal den tradisjonelle Sveiomarknaden avvikles. Deler av arrangementet blir imidlertid avlyst på grunn av den tragiske brannen.

DØDSBRANN: Brannvesenet rykket ut til Sveio bo- og omsorgssenter i natt. En av beboerne omkom, og to ble sendt til sykehus.
Tor André Johannessen