En person er omkommet, mens to personer er reddet opp fra sjøen etter at tre tyskere forliste på et skjær vest for Møkster i Austevoll i dag.

En av de tre klarte å svømme i land og varsle om forliset. Men da redningsmannskapene kom frem til skjæret, var en av mennene omkommet.

I 15-tiden sendte Helse Bergen ut en pressemelding som forteller at to menn på 39 og 43 år er bragt til Haukeland Universitetssykehus etter en ulykken. Begge er lettere skadd og tilstanden er stabil.

Fant båtvrak

— Klokken 12.12 fikk vi melding om at en tysker hadde kommet svømmende i land til Møkster. Han hadde tatt kontakt med en kvinne og fortalt om forliset. De var tre stykker i en båt, og hadde gått på et skjær. De to andre var fremdeles på skjæret, opplyser operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Klokken 12.19 var lensmannen i Austevoll på vei til skjæret i ambulansebåt. Da hadde også luftambulansen rykket ut fra Bergen.

20 minutter senere kom det melding om at vraket var funnet ved Helgeskjæret, vest for Møkster.

Ambulansebåt

— Vi oppdaget raskt en person som lå på et vrak. Han var ganske forkommen, og ble brakt om bord i ambulansebåten, temmelig nedkjølt. Kort tid senere kom det en annen båt fra Møkster og fant mann nummer to. Han ble forsøkt gjenopplivet, men livet stod ikke til å redde, sier lensmannen.

— Luftambulansen har reist til Møkster for å snakke med han som svømte i land. Han har fått på seg tørre og varme klær, og det skal stå bra til med ham, sier Johannessen.

— Båten deres er trolig en 26 fot lang snekke, en god båt. Men det er farlige undervannsskjær i området, og man bør være erfaren for å fiske der, sier Nordstrand.

Helge Sunde
Helge Sunde
Helge Sunde