Under monteringsarbeid på boreriggen "West Venture" løsnet et flere tonn tungt vaierhjul og traff stillaset, som raste sammen. 32-åringen falt 15 meter rett ned og døde etter en time.

Den omkomne var del av et innleid team som drev med monteringsarbeid i toppen av boretårnet på riggen, som lå til kai ved Coast Center Basen (CCB) på Ågotnes.

Ifølge lensmannen i Fjell og Sund, Oddvar Ågotnes, er mannen fra Oppland. Mannens identitet vil bli gjort kjent når alle hans pårørende er underrettet om den tragiske ulykken.

Meldingen om den tragiske arbeidsulykken kom inn til politiet klokken 23.15 tirsdag kveld.

— Etter det vi vet hittil, holdt mannen på med noe monteringsarbeid i boretårnet på riggen. Ulykken skjedde da et flere tonn tungt vaierhjul helt i toppen av tårnet løsnet og ramlet ned. Det traff stillaset som mannen stod på, og stillaset raste da sammen. Mannen falt 15 meter rett ned og traff dekket, sier lensmann Ågotnes til bt.no.

Politiet kom til stedet en halvtime senere. Da var mannen i ferd med å bli kjørt bort av luftambulansen.

— Klokken 00.30 fikk vi beskjed om at mannen var død av skadene, sier lensmann Ågotnes.

Det skal ha vært flere vitner til ulykken. Disse har nå fått tilbud om krisehjelp. Politiet håper å få snakket med de fleste av dem i løpet av dagen.

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Ifølge lensmann Ågotnes er Arbeidstilsynet nå på plass for å undersøke ulykkesstedet.

— I tillegg henter vi inn fagfolk til å vurdere årsaken til at hjulet løsnet, sier Ågotnes.