Meldingen om arbeidsulykken kom klokken 08.34. Politi og ambulanse rykket ut til stedet.

Ikke til å redde

— Like før klokken halv ni fikk beredskapsenheten til Kværner melding om en ulykke på opphuggingsanlegget på Eldøyane. Dem gikk ut på at en person var skadet. Da ambulansepersonellet kom til stedet, konstaterte de at livet ikke stod til å redde, forteller kommunikasjonssjef Odd Naustdal i Kværner.

Ulykken skjedde under arbeid med opphugging av en intallasjon som er tatt ut av drift. Mannen skal ha kommet i klem under deler av et stort rør.

— Pårørende er ikke blitt varslet. Vedkommende var ansatt i et underleverandørfirma til Kværner, sier Odd Naustdal.

Etterforskes

Kværner har mobilisert et kriseteam med prest og helsepersonell. I tillegg jobber de tett med politi og arbeidstilsyn for å finne ut hvordan ulykken kunne skje.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyser at politiet jobber med teknisk og taktisk etterforskning av arbeidsulykken.

Ved 14-tiden melder politiet at mannen er fra Øst-Europa og er i slutten av 30-årene.

«Avdøde blir sendt til obduksjon. Politiet jobber fremdeles med varsling av pårørende. Ulykken har skjedd på Kværner sitt demoleringsanlegg på Stord.

Avdøde jobbet med platearbeid, og avdøde fikk en tung plate over seg. Saken etterforskes videre av Stord lensmannskontor», ifølge Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

ETTERFORSKER: Politiet etterforsker dødsulykken på Kværner Stord i dag tidlig
Ove Olderkjær