Bilen ble totalskadet i det som skal være en nærmest eksplosjonsartet brann.

Personbilen har vært borti tunnelveggene før den krasjet og stanset mot tunnelveggen på venstre side. Det har vært en luke blant bilene da ulykken skjedde, og det førte til at ingen andre biler ble involvert i ulykken.

Publikum, som var i biler like bak ulykkesbilen, prøvd eå få mannen ut av dødsfellen — men måtte gi opp. Flere tok i bruk pulverapparater.

Ambulansepersonell som kom først til åstedet kunne gjøre lite annet enn å bekjempe flammene med pulverapparater.

Ambulansemannskap til legesjekk

Hva som gjorde at sjåføren mistet livet er ikke kjent. Politiet vil ikke spekulere i hvorvidt sjåføren kan ha vært død før brannen oppstod. Kriminaltekniske etterforskere var ventet til åstedet i ettermiddag.

Brannmanskaper fra Sandviken og hovedstasjonen i sentrum kom raskt til åstedet, og overtok for ambulansemannskaper, som begynte med pulverapparater. En av ambulansemannskapene ble sendt til legesjekk for røykskader.

— Vi fikk melding om at bilen sto i full fyr. Nå skal alt være slukket, sa operatør Arne Corneliussen i Bergen brannvesen til bt.no ved 17.00-tiden.

Brannen spredte seg raskt til ventilasjonen i taket, men heldigvis ikke videre innover i tunnelen. Da kunne følgene blitt katastrofale.

Bt.nos journalist så ved selvsyn svart røyk stige til værs over Fløyfjellet noen minutter etter ulykken, som skjedde like før 16.30.

— Det skyldes at vi kjørte ventilasjonen på fullt, for å få "tømt" tunnelen for røyk, opplyser Corneliussen.

- Ikke panikk

Alle bilene ble evakuert ut av sørgående løp i løpet av noen hektiske minutter. Ifølge Corneliussen skal evakueringen av tunnelen ha gått relativt rolig for seg.

— Tilstandene kunne blitt langt mer paniske, dersom ulykken hadde skjedd i andre retningen, hvor rushet var på det verste da brannen startet, sier operatør Corneliussen.

Nordgående løp i Fløyfjellstunnelen er nå åpnet.

Flammene fikk tak i deler av mattene i tunnelveggen- og tunneltaket, men ble dempet av det automatiske sprinkleranlegget.

Statens vegvesen hadde ved 18.30-tiden eksperter inne i tunnelen for å sjekke omfanget av skadene.

— Det er snakk om moderate skader i taket. Ikke verre enn at vi får åpnet tunnelen i løpet av kvelden, sier vaktoperatør Lasse Austestad ved Veitrafikksentralen til bt.no.

- Trafikkaos

Ved 20.30-tiden ble det anslått at tunnelen var åpnet igjen til midnatt, men det slo ikke til. Nå håper Statens vegvesen å være i ferdig med utbedringene til rushtrafikken setter inn i morgen.

Brannen skapte kaotiske tilstander i ettermiddagstrafikken. Køene på vei fra Åsane til byen var kilometerlange. Først da trafikken roet seg utpå kvelden, ble det fremkommelig for bilister.

— Det går veldig tregt. De som kan, må velge alternative ruter, sa Audestad ved 19.30-tiden.

Da begynte korken ved Eidsvågstunnelen. Derifra og inn til byen tok det over en halvtime, rapporterer bilister til bt.no.

— Det går smått. En meter her og en meter der, sier en av dem.

TIL SYKEHUS: Ett av ambulansemannskapene ble sendt til sykehus etter å ha forsøkt å slukke brannen med pulverapparat.
TVHORDALAND