Mannen klatret opp et stillas ved leilighetskomplekset på Georgernes Verft i natt. Da han var i sjette etasje, klatret han rundt hjørnet av bygningen.

– Han hoppet ned på en balkong i fjerde etasje, og var på vei ned i tredje etasje da han falt, forteller et øyenvitne til bt.no.

– Mannen falt ned etter å ha klatret i et stillas på Georgernes verft, bekrefter operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt.

Ulykken fant ikke sted i forbindelse med arbeid, og politiet sier de ikke vet hvorfor 22-åringen befant seg oppe i stillaset.

Mange av beboerne på Georgernes Verft var ute og nøt den varme fredagskvelden på balkongene sine da den unge mannen kom inn på området.

— Vi satt og skrek til ham alle sammen om at han måtte komme seg ned, forteller noen av naboene til bt.no

22-åringen ble sendt til Haukeland Sykehus med store skader og døde senere på natten. Politiet har foreløpig ikke mistanke om at det ligger noe kriminelt bak ulykken.

Politiet fikk melding om fallet klokken 00.01 i natt.

Rundt 20 av 22-åringens venner deltok på en minnemarkering ved fallstedet klokken 17 i ettermiddag. De gråt, omfavnet hverandre og la ned blomster til minne for kameraten.

Politiets krimteknikere har undersøkt stillaset og balkongene, men vil ikke kommentere funnene før de har trukket en konklusjon i saken.

RYSTET: Naboene flagger i dag på halv stang. MMSFOTO: KELLY FIANBAKKEN
HER FALT HAN: Mannen falt da han hoppet fra balkongen i 4. til balkongen i 3. etasje. MMSFOTO: KELLY FIANBAKKEN