Bare i desember hadde utlånsfilialen en besøksøkning på hele 18 prosent, noe selv ikke avdelingsleder Sigrid Furnes eller bibliotekar Don Hoang Ngo hadde drømt om på forhånd.

— Dette er langt over forventning. På landsbasis går utlånet og tallet på besøkende ned. Også hos oss har det vært en nedgang året sett under ett, men etter at vi bygget om har interessen skutt i været, sier Furnes til Åsane Tidende.

- Hva skyldes det?

— Vi er blitt en mer integrert del av Åsane storsenter i motsetning til før, da vi lå midt inne i et bygg uten direkte tilkomst fra gågaten. Nå har vi fått egen inngang, og vi har pusset opp og utvidet. Det er blitt en helt ny verden. Folk finner oss, og de trives å være her. Det gleder meg stort, sier en smilende avdelingsleder.

Les mer på www.aasanetidende.no

OPPTUR: Besøkende på biblioteket i Åsane øker kraftig etter ombyggingen i sommer. Bare i desember var oppgangen på hele 18 prosent. – Det er blitt et tiltalende bibliotek, og folk finner fram til oss fordi vi blant annet har fått ny hovedinngang, sier avdelingsleder Sigrid Furnes og bibliotekar Don Hoang Ngo.
Thomas Gangstøe