I forbindelse med en reportasje om hjertepasienter som trimmet opp Stoltzekleiven, holdt byredaksjonen seg til byleksikonets svar, som er 612 trappetrinn. Den fasiten er ikke alle like enige i.

For eksempel skriver Leiv Nes fra IL Sandviken og Sandviksguttenes Forening til oss og mener at det som er «opplest og vedtatt» er at Stoltzekleiven har 722 trinn — i tillegg til en løpelengde på 910 meter og en stigning på ca. 300 meter.

Inntil været blir bra nok til at Byredaksjonen kan kontrollgå løypen, aksepterer vi 722 trinn som en verdig utfordrer til de 612.

Og legger til at løyperekorden i Stoltzekleiven Opp holdes av Gular-løperen Jon Tvedt, som i 1995 løp til topps på åtte minutter og 13 sekunder. Samme mann vant så sent som i fjor, på åtte minutter og 31 sekunder. Vi håper at noen har søkt plass for ham i Guinness Rekordbok.

TIL TOPPS: Jon Tvedt vant fjorårets Stoltzekleiven Opp foran blant andre Kristen Skjeldal. Det som er mindre sikkert, er hvor mange trinn det egentlig er i Stoltzen. <p/> FOTO: ODDLEIV APNESETH