Steinerskolen på Skjold arrangerte sin egen olympiade på Mjølfjell i går. Premieværet var på sitt beste. Sol fra skyfri himmel. Både deltakere og tilskuere strålte.

Steinerskolen klarer seg ikke med én skidag når elevene skal ut i naturen. I år har skolen leid ungdomsherberget på Mjølfjell og Bergen Katedralskoles «Kattelid» fra mandag til torsdag. 130 barn og unge og 50 voksne er sammen.

Viktig for fellesskapet

— Grådig kjekt å få litt brunfarge og masse fregner. En slik tur er viktig for fellesskapet. Vi kommer nærmere hverandre. Her blir vi bedre kjent med hele skolen, ikke bare elevene i egen klasse, sier Sylvelin Måkestad, Tiril Salhus Røed, Michelle Jensen og Adeline Skau fra 9. og 10. klasse. Dagstur er stress. De har mye større sans for å være på fjellet flere dager.

Heldigere med været kunne de ikke være. Mens det har vært grått i Bergen, har himmelen på Mjølfjell vært utrolig blå. Mye solkrem er gått med og noen har brent huden en smule.

— Helt topp å være her! Mye snø. Og så er det så godt å ligge i sengen, sier tredjeklassingen Tobias Træen.

Originale utfordringer preget olympiaden i går. Her nyttet det ikke bare å sette utfor. Oppgaver måtte løses og spørsmål besvares. En portal av ski måtte forseres og slalåmløypen gikk ikke nedover, men oppover.

Testet lærerne

Ungdomsskoleelevene hadde laget egen hinderløype for lærerne der de ble skikkelig testet. På toppen måtte de putte en potet i munnen og pent beholde den til mål der de ble grundig dukket i snøen.

— Vi er mer voksne venner enn lærere og blir kjent med elevene på en annen måte, understreker lærer Ingunn Herstrøm.

Å bygge fellesskap mener hun er særlig viktig i vår tid preget av individualisme. Her sprenger klasserommets grenser. Ungdommene tar ansvar. De er der for de yngste elevene.

— Dagene fyller meg med takknemlighet. Det er som vi høster noe av alt det vi har sådd gjennom årene på skolen, sier Ingunn Herstrøm.

I går kveld var det stor OL-fest med premieutdeling og diplom til alle. Og elevene serverte skillingsboller de selv hadde bakt.

BARE MORO: En og annen fikk litt ekstra snø i fjeset eller halsen.<br/> FOTO: BJØRN ERIK LARSEN