– Han er siktet for ni øltyverier de siste fire ukene, i tillegg til noen andre forhold, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til bt.no.

I formiddag ble mannen varetektsfengslet for fire uker, fordi både politiet og retten mener det er fare for at han skal begå samme type lovbrudd igjen.

Det er ikke bare i sommervarmen de siste ukene mannen har funnet grunn til å skaffe seg forfriskninger, han er også siktet for øltyveri som ligger litt lenger tilbake i tid. Til sammen er han siktet for 13 simple tyverier.

Mannen nekter straffskyld for tre av øltyveriene, men har erkjent resten. Det er tre butikker i Loddefjord som er blitt utsatt for den øltørste, men lite betalingsvillige kunden.

Til tross for de hyppige ølturene etter sekspakninger i de tre butikkene, har mannen holdt seg unna Hansa-øl.

– Sånn sett er det ingen formildende omstendigheter, sier en lattermid Christoffersen.

Tirsdag kveld rant begeret over for betjeningen ved Coop Prix Vadmyra, da mannen ble tatt på fersken på vei ut av butikken med nok en sekspakning .

Politiet ble tilkalt, og denne gangen syntes også de det fikk være nok, etter at gjentatte pågripelser og løslatelser ikke har fått 28-åringen på bedre tanker. Mannen ble dermed begjært varetektsfengslet.

– Vi synes ikke meldeplikt er tilstrekkelig i dette tilfellet, fordi mannen tilsynelatende har et alvorlig rusproblem, sier Christoffersen.

I tillegg til øltyveriene er mannen blant annet siktet for legemsfornærmelse mot ansatte i Prix-butikken der han ble pågrepet tirsdag.

Han er også siktet for å ha sendt slibrige tekstmeldinger til en kvinne, men nekter for at det er han som har gjort dette.

28-åringens forsvarer Turid Mæland mener siktelsen ikke gir grunnlag for varetektsfengsling.

– Sakens er av en sånn art at jeg synes fengsling er et for stort inngrep. De fleste forholdene i siktelsen kunne gått som naskerier, sier hun.

28-åringen har tatt betenkningstid for å avgjøre om han skal påkjære fengslingskjennelsen.