I de nye skjenkereglene som skal gjelde fra høsten, blir det en halvtime kortere ølservering. Da skal kranene stenges klokken 02.30. Til gjengjeld kan uteserveringer holde på en time lenger enn i dag, til klokken 01.

— Dette må være første gangen alle partiene kommer med forslag om en strengere skjenkepolitikk, sa KrFs Trygve Birkeland, tydelig fornøyd.

Selv om han innrømmet at de gjerne skulle gått lenger.

— Men vi vil være lojale med de andre byrådspartiene, og stå for det vi har kommet med.

- KrF har solgt seg

Arbeiderpartiets Odd Rambøl mente KrF heller hadde solgt seg i hestehandel med Fremskrittspartiet og Høyre, og at innstrammingen var verre før Frp.

— De har solgt seg før 30, ikke sølvpenger, men for 30 minutter. Hva Frp har fått ut av det, er et større spørsmål, sa Rambøl. Partifellen Terje Ohnstad mente også KrF sviktet sine idealer.

— Er dette virkelig i samsvar med KrFs politikk, spurte Ohnstad. Han fikk ingen svar fra byrådspartiet.

SVs Oddny Miljeteig bekymret seg for flere voldsproblemer i sentrum.

— De nye reglene er de verst tenkelige når det kommer til vold i sentrum. Når skjenkeperioden blir mer komprimert, blir det flere folk på de samme plassene samtidig, sa Miljeteig.

- Konkurser et glimrende tiltak

Etter at forslaget ble lagt frem, har flere i utelivsbransjen varslet at de vil miste store deler av omsetningen med en halvtime kortere servering. Frank W. Hansen i Pensjonistpartiet tok det derimot som et godt signal.

— Konkurser er et glimrende tiltak for å få ned alkoholkonsumet, sa Hansen.

Hva synes du om innstrammingen? Si din mening i feltet under!

ALKOKUTT: Øldrikkingen må avsluttes en halvtime tidligere etter det nye vedtaket i bystyret.
BERGENS TIDENDE