BT skrev mandag at Olsens tidligere kompis, som nå er fengslet for medvirkning til både Lindås— og Åsane-drapene, er i mer trøbbel.

Bakgrunnen er at politiet har siktet 25-åringen i en gammel narkosak. BT skrev i den anledning at bevisene mot mannen er basert på blant annet telefonavlytting av andre i saken, samt en ny forklaring fra Jarle Olsen.

Reagerer

— Olsen reagerer veldig på at han nok en gang fremstilles som politityster i avisen. Han har overhodet ikke kjennskap til denne saken, og satt inne da det skal ha skjedd, sier Olsens advokat, Helge Wesenberg til bt.no.

Politiet sier også at det ikke er Olsens forklaring som har utløst den nye siktelsen.

Olsen, som selv er dømt for drapet, avgav i fjor høst ny forklaring. Den resulterte i ny etterforskning av de to gamle drapssakene. Det første igjen til at hans tidligere bestekompis ble pågrepet og siktet for medvirkning til begge drapene. Olsen skal i avhørene ha snakket mye om kriminaliteten i Bergen, og om sin egen og kompisens roller. Den gang fikk han stempel som tyster. Olsen reagerer nå sterkt på at hans navn uriktig trekkes inn i den nye saken.

Angriper Elden

25-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, uttalte til BT mandag at Olsen gir hans klient skylden for det som er av kriminalitet i Bergen, og at han mener politiet stoler ukritisk på Olsen.

Advokat Wesenberg mener dette må står for Eldens regning, og gir følgende kommentar.

— Jeg forventer at Elden er presis og nøyaktig når han lar seg intervju om fakta i saken. Det har han ikke vært i dette tilfelle, sier Wesenberg.

LEI: Jarle Olsen mener han feilaktig er blitt fremstilt som politiinformant.
Arkiv