– Vi har lagt ut oljeabsorberende stoff og lenser, i tillegg har Haakonsvern bidratt med en oljeskimmer som samler opp olje på overflaten. Dessverre vet vi ikke med sikkerhet hvor oljen kommer fra, men vi forsøker å finne kilden, sier Jan Sundberg, brannmester ved Laksevåg brannstasjon.

Følger med

Hetlevikstraumen var stengt mens det fjæret mellom klokken 12 og 17 i dag og all oljen inne i Bjørndalspollen ble samlet opp.

– Vi har lagt ut to lenser der vi antar at kilden kan være. Opprydningsarbeidet er avsluttet for i dag, men vi følger med utover kvelden og natten for å se om vi har funnet kilden, sier Sundberg i ettermiddag.

Ikke første gangen

Sundberg forteller at det fra tid til annen varsles om oljesøl her. Selv har han rykket ut flere ganger, uten å finne kilden til oljesølet.

– Dette er ikke første gangen vi rykker ut til oljesøl i Hetlevikstraumen, forteller Sundberg.

– Vi har en mistanke, men det er mange potensielle syndere her. Jeg ser for eksempel to sunkne båter fra her jeg står nå. Dessuten er det jo noen bedrifter i nærheten, men vi kan ikke si noe med sikkerhet.

Oljemysteriet er ikke enkelt å løse. Sølet kan nemlig også komme utenfra.

– Vannutskiftningene gjør at det er vanskelig å fastslå hvorvidt oljesølet kommer uten— eller innenfra, forteller Sundberg.

2211-tipser
2211-tipser