— Det er fullstendig kaos her ute, sier Kåre Stensvik.

Han jobber med undervannsfotografering for offshorenæringen, og hadde i dag tatt turen til Straume for å delta på den store oljemessen (OTD). Klokken 15 forlot han plassen for å hente datteren på SFO. Det gikk ikke som planlagt.

— Vi har stått halvannen time i kø og vi står fortsatt rett foran idrettsplassen på Straume. Parkering og busser som skal prøve å frakte deltakerne til og fra Bergen skaper umulige forhold, forteller han.

Stor spredning

Den store oljemessen har skapt stort trafikkaos i dag. Bergens Tidende har fått tilsendt flere bilder som forteller om kaotiske forhold. Klokken 15.45 stod køen ut av Damsgårdstunnelen vestover mot Sotrabroen.

— Det har stått helt stille i området Sotra-Straume. Det har etter hvert spredt seg utover hele byen, sier Ken Ove Holm, trafikkoperatør i Statens Vegvesen.

Han peker på oljemessen som hovedforklaringen til problemene.

— Når det først begynner å stoppe et sted, så tar det ikke så lang tid før det får ringvirkninger, fortsetter Holm.

Kø hele dagen

Kåre Stensvik forteller at det var store køer allerede da han dro ut til Sotra i dag morges, men det kan ikke sammenliknes med hvordan det er nå.

— Vi beveger oss maks 20 meter hvert femte minutt.

— Er du opprørt?

— Nei, jeg tar det med knusende ro. Men planenen var at jeg skulle hente jentungen på SFO. Det skar seg litt. Men vi har funnet en løsning på det.

Steinsvik frykter han vil bli stående lenge i kø. Han er ennå ikke kommet seg ned på hovedveien. Der meldes det om store køer over Sotrabroen.

— Jeg tror nok jeg blir stående i halvannen time til, sier Stensvik.

Det strømmer nå på med sinte meldinger til BT.

— Arrangøren har ingen kontroll på trafikken. Folk kommer seg ikke hjem fra jobb fra nederst i Idrettsvegen. Biler har stått i over en time i kø uten flytte seg i det hele tatt fordi OTD arrangørene har blokkert vegen og prioriterer mer eller mindre kun sine egne Busser og taxier lenger fremme. Hvor er politiet?, skriver en av de det går utover i en epost.

Setter inn flere busser

Arrangøren bak OTD2014 forteller til BT at det tradisjonelt er færre besøkende på torsdagen enn onsdagen. Derfor håper de at problemene skal avta.

— Vi dobler kapasiteten på shuttlebussen til og fra Sotra Arena for torsdag, ogoppfordrer alle som skal delta på morgendagens arrangement om å benytte shuttlebusser til messeområdet, sier Peter Keilen, direktør for OTD.

Han beklager alle problemene dagens trafikkaos har skapt.