Etter kort tids sykeleie døde den suksessrike fiskeren og forretningsmannen Ole Rasmus Møgster (51) fra Austevoll tirsdag kveld.

Han var storeier og styreleder i Austevoll Seafood ASA, og hadde også betydelige eierandeler i DOF ASA.

Sammen med broren Helge Møgster bygget han opp en betydelig formue gjennom virksomheten i de to selskapene.

Fiskerfamilie

— Det er med stor sorg vi mottok meldingen om hans bortgang. Møgster sitt langvarige og glødende engasjement for konsernet og bransjen helt til det siste har hatt stor betydning for konsernets utvikling, skriver selskapet i en børsmelding.

Det er Ole Rasmus Møgster som har styrt fiskerivirksomheten i Austevoll Seafood ASA, mens broren Helge Møgster har tatt hånd om offshore- og subseaselskapet DOF ASA.

Møgster-familien har drevet fiske i generasjoner, med øyen Møkster som utgangspunkt. Faren Alf Møkster flyttet med familien til Huftarøy, der Ole Rasmus vokste opp med tre brødre og to søstre.

I team med Røkke

Da Ole Rasmus og broren Helge Møgster var kompanjonger med Kjell Inge Røkke og fisket utenfor Alaska mellom 1987 og 1994, var Ole Rasmus den som mest sto om bord i båtene.

«Jeg regner meg som fisker, men i Ole Rasmus har jeg en overmann», sa Røkke da eks-kompanjongene møttes i Bergen for noen år siden.

Og Aker-eieren la til: «Jeg ville aldri ha kommet dit jeg er i dag uten innspillene og engasjementet til Møgster-brødrene».

Singelstad overtar

Til tross for sin store formue har Ole Rasmus Møgster levd et jordnært liv med familien på Birkeland, og har hatt ord på seg for å være mer opptatt av å skape arbeidsplasser enn personlig rikdom.

I desember 2007 beregnet BT hans formue til å være på 3,5 milliarder kroner, og med det den fjerde rikeste i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Styrets nestleder Helge Singelstad vil nå fungere som styreleder frem til selskapet avholder ordinær generalforsamling for 2010.