• Takk for at du fikk meg opp. Du er veldig tynn og flink til å klatre. Slik takket Ole Kristian Raa (8) sin redningsmann - Ole Jakob Malmo - i gå ettermiddag.

I dag møttes Ole Kristian og politimannen Ole Jakob Malmo — et døgn etter den dramatiske redningsaksjonen på Kolltveit på Sotra.

Ole Kristian falt ned i en 30 centimeter bred fjellsprekk, og satt etter hvert helt fast inne i fjellet. Brannvesen, luftambulanse, politi og redningspersonell rykket ut for å redde gutten, men det var politimann og klatrer Ole Jakob Malmo som var smidig, og tynn nok til å komme seg ned i sprekken til gutten.

Etter redningsaksjonen har Ole Kristian vært klassens store helt. I ettermiddag samlet han redningsmennene sine for å takke.

- Gjorde en strålende jobb

— Vi vil gi en skikkelig tilbakemelding til alle som hjalp til med å redde Ole Kristian. Vi er overveldet over hvor mye personell som er involvert i en slik aksjon. Dere gjør en strålende jobb. Vi er så glade og vil bare få takket dere, sa mamma Irene Evanger Raa. Ole Kristian og lillebror Fredrik satt som det naturlige midtpunktet blant representanter fra politiet, luftambulansen og brannvesenet og delte ut kakestykker.

— Etter redningen fikk jeg være oppe til halv tolv, og spise pizza og brus og spille Nintendo, smiler Ole Kristian.

Klassen hans har også grunn til å glede seg etter den dramatiske hendelsen. I dag feiret de med is, brus og boller på skolen.

— Det hadde vært litt knute på tråden med Ole Kristian og kjæresten, men nå har det visst ordnet seg. Han var en liten helt på skolen i dag og fikk kort av vennene, sier moren.

Fikk Spiderman i gave

— Ole Kristian var veldig flink og hjalp godt til. Han forholdt seg rolig og gjorde som han fikk beskjed om, sier Ole Jakob Malmo. Han ble heist ned og fikk festet et tau rundt åtteåringen. Den lille helten hadde kjøpt en presang til den store helten.

— Spiderman! Den passet veldig bra, sier Malmo.

Som belønning for at Ole Kristian var så flink åpner redningspersonellet i Bergen alle dører for åtteåringen. I neste uke får han og lillebroren kjøre brannbil, og i dag fikk de sitte i redningshelikopteret.

— Jeg tror nesten lillebror synes det var litt trist at ikke han falt ned også, sier mamma Irene.

SPIDERMAN: Ole Kristian Raa (8) hadde med gave tilsin redningsmann - Ole Jakob Malmo. En "spiderman".
FOTO: KNUT STRAND