• Jeg liker det SUPERGODT! sier Ole Kristian (11). Han suser ned bakkene selv om han har ryggmargsbrokk og har vært lam fra han ble født.

BJARNE KVAMbjarne.kvam@bt.no Kvamskogen— Farten er veldig viktig! Jeg liker å oppleve fart og spenning! Å bli skiproff er drømmen, sier 11-åringen fra Bønes. Vill fart Ordet vinter har fått en ny og fantastisk betydning for ham og andre funksjonshemmede, etter at Skifremme DNS Bergen i vinter har lært dem å bruke såkalt "sitski".På tv og video har Ole Kristian sett andre handikappede på sitski i vill fart ned alpinbakker, i opptil 135 km/t. Han drømmer om å gjøre det samme. Når han blir stor. Kom igjen Lam er nok Ole Kristian, men langt fra handlingslammet! Den unge smartingen er mer "oppegående" enn de fleste. Han elsker sport og driver i tillegg til sitski også med svømming og rullestolbasket.- Kom igjen Ole Kristian! sier personlig skitrener Henning Frønsdal, der de setter utfor bakkene i Furedalen.Skjærtorsdag var gutten for femte gang i vinter i alpinløypen på Kvamskogen.Nå har han virkelig fått kontrollen, mestrer alene å komme på og av trekket, svinger i bakkene, starter og stopper.- Du krasjer vel av og til, hvordan går det?- Vel, det har gått ganske bra ... - Han sitter brukbart beskyttet inni "skallet" på sitskien, sier pappa Tore Ulvesæter.- Dessuten er det viktig alltid å bruke hjelm. For familien har det vært en nesten like stor opplevelse som for Ole Kristian, å se ham frese nedover i løypene.- Det er flott at hele familien nå kan være ute i bakkene, sier pappa Tore. Familien, som også består av mamma Hilde og lillesøster Karoline, har hytte på Kvamskogen. Neste år blir det årskort i heisen! Så blir det Paralympics om noen år ...

Les også: Flere handikappede på ski

GÅR UNNA: Skjærtorsdag var Ole Kristian Ulvesæter (11) for femte gang i vinter i alpinløypen på Kvamskogen. Han elsker farten, mestrer alene å komme på og av trekket, svinger i bakkene, starter og stopper. (Foto: Jan M. Lillebø)