— Jeg tror flere åpner seg for at livet har flere dimensjoner. Det gir dynamikk og spenning i livet, mener Jane Helle. Hun var en av dem som orienterte seg på Alternativ messe i Grieghallen i går. Hun syntes det var litt kjekt. Selv liker hun å leke med muligheter og tror vi mennesker stadig kan utvikle oss selv. Og hun tror det finnes mer i verden enn det vi kan ta og føle på.

Fortale om hjelpere

Det intime på helgens alternative messe overrasket henne. Og her var intimt. Vi kunne med selvsyn se metallstengene svinge seg når Kari Britt Wennevold undersøkte interesserte og fortalte dem om hjelpere og alver som var ved deres side.

— Her har du med deg en gammel klok sjel med mye visdom, sier hun til Katrine Vabø idet metallstengene svinger kraftig til side. Hun ser også en åndebeskytter og en sjelsvenn,

— Her er mye på en gang. Hjelperne dine er fulle av godt humør. Jeg kan bare oppfordre deg til å bruke flere av dine gode sider og ditt gode humør, sier Kari Brit Wennevold til Katrine Vabø.

— Jeg har holdt på siden 1. januar 1998 og er et levende bevis på at folk kan lære seg dette i voksen alder, sier Kari Brit Wennevold. Hun mener det skjer en historisk oppvåkning og at flere lærer å samarbeide med sine hjelpere. Her står åndelige makter bak. Hun tror det er en mening med at vi skal få bedre kunnskap om de positive kreftene i tilværelsen.

Skuffet

Kun 15 ulike alternative veiledere deltok på helgens messe. Det var bare halvparten av det arrangør Kenneth Thon hadde tenkt seg. Han var rett og slett skuffet over at ikke flere fra det alternative miljøet i Bergen ville være med. Han hadde inntrykk av at noen sa nei fordi de fryktet å tape penger. Å hjelpe mennesker handler jo ikke om penger, understreker han.

— De fleste i Bergen velger heller å støtte opp om den store alternative messen i februar. Denne messen burde gått bredere ut og invitert med flere, mener Vivian Pedersen, administrativ leder for Det Alternative Huset på Nesttun.

Økt interesse

— Hvordan opplever du interessen for alternativ helse i Bergen?

— Interessen er økende. Akupunktur og kinesiologi er mer anerkjent. Flere våger å prøve healing og kanalisering. Interessen for materielle verdier er i ferd med å avta. Folk er mer opptatt av å ha det bra med seg selv og prøver nye muligheter, sier Vivian Pedersen.

Overraskende mange unge mennesker oppsøkte helgens alternative messe. De aller fleste var kvinner, men her var og innslag av menn.

— Jeg er nysgjerrig, men også litt skeptisk, sier Håkon Langhelle. Han søker fordi han stadig opplever at her er noe å lære i livet.

Sunt liv

Guri Thorvaldsen tilbyr livets vann og sko som sørger for naturlig mosjon.

— Ren luft, rent vann, god søvn, riktig ernæring og tilstrekkelig mosjon er det vi trenger for å leve et sunt liv, mener hun og demonstrerer velværeprodukter fra japanske Nikken. Hun hjelper mennesker å stresse ned, nyttiggjøre seg energien i negative ioner og spiser mer økologisk dyrkede matvarer.

Nikken selger i dag sine varer i 36 land og regner med å være representert i alt 100 land innen 2010. Helseskoene benytter hun selv. En halv times gange med disse skoene, som veier en kilo, påstår hun har like god virkning som to timers trening i helsestudio. Mens andre tente lys, så i krystaller eller spådde i kort, fortalte hun om konkrete produkter folk kunne ta og kjenne på. Og noen skeptikere verdsatte nettopp det.

JORDNÆRE PRODUKTER: Karsten og Guri Thorvaldsen fortalte om helseskoen som gir like god virkning etter en halv times gange som to timer i helsestudio. FOTO: HELGE SUNDE