— Vi er veldig godt fornøyd med passasjertallene hittil, men venter på vår nye konsesjon gjeldende fra 1. desember før vi setter i gang med daglige avganger, sier Petter Sandeberg i Arctic Express til Bergens Tidende.

Bussene kjører både fra Oslo og Bergen klokken 15.00 om ettermiddagen og er fremme klokken 23.05, en tur på åtte timer og fem minutter. Til nå har bussen gått bare på fredager og søndager, og bare tatt med passasjerer fra ene endepunktet til det andre.

Må krysse grense

— Den nye konsesjonen for Bergensekspressen gir oss anledning til å ta opp og sette av passasjerer underveis, unntatt på strekningen fra Gol til Oslo. Der er NettBuss' nye bussrute Hallingdalsekspressen prioritert, forteller Sandeberg.

En annen restriksjon er at passasjerer må krysse en fylkesgrense før de stiger av bussen. Fra Bergen blir Gudvangen dermed første avstigningsmulighet. Bussen kan ta lokal trafikk, for eksempel mellom Voss og Gudvangen, fordi fylkesgrensen krysses, men ikke mellom Bergen og Voss.

— Gudvangen blir første avstigningsmulighet i retning mot Oslo, og siste påstigningsmulighet i retning mot Bergen. I den andre enden blir Gol tilsvarende punkt, forklarer Sandeberg.

49 kroner

Billigste billettpris for hele strekningen er fortsatt 49 kroner for den som er tidlig ute og heldig med bestillingstidspunktet. Neste sats er 149 kroner. Deretter stiger prisen i trinn på 50 kroner. Stiller du ved bussen uten forhåndsbestilt billett, må du betale dyreste sats, 349 kroner for voksne, 249 kroner for barn og studenter.