Det var ikke noe hyggelig syn som møtte de ansatte på Alversund skule i Lindås da de kom på jobb i morges. Ubudne gjester har tatt seg inn på skolen, slått hull i vegger og knust dører. Ødeleggelsene har rammet naturfagsrommet, musikkrommet, sløydsalen og personalrom. De vanlige klasserommene har sluppet unna hærverket.

Sulten innbruddstyv

— Skadeverket er omfattende. Gjerningsmannen har hugget og knust seg gjennom glassdører og slått seg gjennom gipsvegger, forteller Kurt Inge Hordvik, politibetjent ved Lindås og Meland lensmannskontor, til bt.no.

Trolig er det ikke tatt mye av verdi, men skolens kjøleskap er loppet for noen begre med youhurt, kan Hordvik opplyse.

— De har vel vært sultne etter det harde arbeidet.

Det er tatt fattige 16 kroner fra kaffekassen på lærerværelset, noen kondomer og rektor Tomasgards treningsbag.

— De har brutt seg inn gjennom to dører for å komme inn på skolen. Vi fant en øks utenfor. Trolig er det den de har benyttet seg av, forteller rektor på Alversund skule, Birger Tomasgard, til bt.no.

Leder av vedlikeholdsavdelingen i Teknisk Etat - Lindås kommune, Jan Erik Hansen, anslår at det er ødelagt for omlag 80.000 kroner. - Men dette er veldig foreløpige tall.

Fant øks

Kurt Inge Hordvik tror at den eller de som har forvoldt nattens ødeleggelser på Alversund skule kjenner lokalene godt, har visst hva de var ute etter og hvor de kunne finne det.

— Det ser ut til at de kun har vært inne i spesialrom hvor skolen oppbevarer førstehjelpsskrin. Trolig har de sett etter medisiner, sier Kurt Inge Hordvik. - Men skolen oppbevarer ikke mer enn noe plaster, bandasjer og kanskje noen paracet i slike skrin.

Ønsker tips

Politiet har funnet øksen som trolig ble brukt under innbruddet. I tillegg har de sikret seg et par andre gjenstander som nå sjekkes for fingeravtrykk.

— Vi er interessert i tips fra publikum. Hvis noen har sett noe i området mellom i går kveld og i dag morges, ber vi om at de tar kontakt med oss.

Inbruddstyven eller -tyvene etterlot seg en rekke klasserom på ALversund skule i det reneste kaos. FOTO: MARITA AAREKOL