Torsdag møtte Torunn Økland Egil Solberg og Wenche Vaktdal til muntlige forhandlinger i Bergen tingrett. Hun nekter å gi dem vannet tilbake, selv om Bergen tingrett påla henne å gjenopprette normal vannforsyning innen mandag denne uken.

BT skrev tirsdag om konflikten mellom den Økland og barnefamilien. Familien Solberg/Vaktdal har saksøkt Økland etter at hun sist uke flyttet pumpen i vannforsyningsanlegget over til et nytt anlegg, slik at trykket på vanntilførselen til familien falt så mye at både klesvask og bading er svært vanskelig.

Ufint

Møtet torsdag gikk rolig for seg, men etterpå sprakk det for Økland.

— Og dere står fram i avisen som en barnefamilie. Det er direkte ufint, sa en tydelig indignert Økland, med henvisning til oppslagene i pressen om det manglende vanntrykket og barn som ikke får bade.

— Barna var jo bare besøk, og bor ikke der, sa Økland irritert.

— Kaller du oss ufine? Hva vet du om hvor ofte barna er hos oss?! Du er ikke sann, utbrøt Wenche Vaktdal, før hennes advokat grep inn og forhindret ytterligere munnhuggeri mellom partene.

Torunn Økland stilte uten advokat i retten, og sto hardt på at hun ikke plikter å levere vann til Solberg.

— Vi har varslet ham om at anlegget ikke vil bli driftet av oss lenger, og at han kan betale for å koble seg til vanntanken vi har satt der. Han kan også betale for å koble seg til det offentlige nettet. Men han har ikke vært interessert i å skaffe seg rent vann, sa Økland.

Hoderysting

Argumentene hennes ble møtt med hoderysting fra motparten. De viste til at det i kjøpekontrakten går klart fram at Økland skal levere renset vann, helt til det kommer en varslet vannledning forbi tomten. Denne skulle legges av Øklands selskap, og paret ville få mulighet til å koble seg på det offentlige nettet.

Økland sa i retten i går at denne ledningen ikke vil bli realisert.

— Men Øklands forpliktelse til å levere vann faller jo ikke bort av den grunn, sa Solbergs advokat Jan Kristian Takvam.

Kjennelse i saken er ventet fredag.