• Kall det gjerne en okkupasjon. I alle fall er det et siste skrik for å få stoppet Clear Channel-avtalen, sier arkitektstudenten Inge Fornes.

I går formiddag mobiliserte han sammen med åtte-ti andre mot avtalen mellom Bergen kommune og Clear Channel om reklame på bysykler, toaletter og busskur i Bergen. Gruppen kjøpte bord, stol, sofa, teppe og en stålampe på et loppemarked på Nordnes og regelrett flyttet inn i busskuret, som er plassert midt på Torgallmenningen i forbindelse med den omstridte reklameavtalen.

— Vi håper fortsatt at politikerne tar til vettet og stanser denne avtalen når bystyret behandler saken mandag. Det er utrolig trist at bysykler, offentlige toaletter og busskur skal forsøples med reklame. Snart må vi vel også tørke oss i ræven med reklame når vi går på offentlige toaletter. Byrommet er for menneskene i byen, ikke for reklamen. Clear Channel vil ødelegge byrommet, sier Fornes.

En rekke mennesker var innom den møblerte «okkupansjonshybelen» i busskuret. Mange skrev også sine støtteerklæringer i aksjonsgruppens gjestebok.