ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bt.no

Nøyaktig klokken ti på halv åtte slo politiet til. Tjenestemenn måtte bryte opp døren for å komme seg inn.

En etter en ble studentene båret ut. Studentene ville ikke gå ut av egen fri vilje. Lettelse Ifølge student og boligaksjonist Sigbjørn Hjelmbrekke, som stod utenfor og så på, var husets beboere likevel lettet over at botiden nå er slutt.

— Det var nok like greit. Vi hadde regnet med å bli kastet ut. Vannet er borte og strømmen er tatt. Det er ikke så greit å bo under slike forhold, sier Hjelmbrekke til Bergens Tidende.Selv overnattet han på fortauet utenfor huset for andre natt på rad.

— Meningen var at jeg skulle si fra når politiet kom. Men jeg sov så tungt at jeg ikke merket noe før de brøt opp døren, sier han. Ryddig og greit Politiet stilte med rundt 15 tjenestemenn på aksjonen. I tillegg var Securitas-vektere til stede. Ifølge sjefen for ordensavdelingen ved Bergen politidistrikt, politiinspektør Harald Antun, gikk aksjonen ryddig og greit for seg.

— Det oppstod ingen konfrontasjoner, sier Antun til BTs nettutgave. Fire-fem studenter betraktet politiaksjonen fra gaten. De hadde ikke oppholdt seg inne i huset. Hver gang en okkupant ble båret ut, klappet de i hendene.

— På en uke har Universitetet i Bergen stengt strøm og vann, og de har satt politi og Securitas-vakter på sine egne studenter. Det er helt forferdelig, sier Jo Moen Bredeveien (22) til BTs nettavis. - Ikke over Ingen av studentene BT snakket med tror boligaksjonen er over med dette.

— Vi har så vidt begynt, sa Astrid Kjelsnes (22).

Studentene har okkupert det tomme, universitetseide huset siden 5. mars, som en protest mot dårlige boforhold for studenter. Kort tid etter anmeldte universitetet okkupantene for brudd på straffelovens bestemmelser om skadeverk og ulovlig besittelse av fast eiendom. Mandag denne uken ga politiet okkupantene pålegg om å forlate lokalene. Det skjedde ikke. Derfor gikk politiet til aksjon.De elleve innbrakte studentene ble avhørt utover onsdagen. Ifølge Harald Antun kan de vente seg bøter.