På BT sin siste måling over de aktuelle ordfører— og byrådskandidatene er Mæland mer populær enn noensinne. Hun øker populariteten fra junimålingen hvor 46 prosent av de spurte ville ha henne som byrådsleder. Nå svarer 48 prosent av bergenserne at den sittende byrådslederen bør fortsette etter valget.

— Hva tenker du om dette, Mæland?

— Det jeg tenker er at dette er kjekke tall, det er inspirerende, og det gir energi. Men det er tre uker til valget fremdeles og vi må gjøre jobben som gjenstår.

Teamarbeid

Byrådslederen påpeker at politikk er et teamarbeid, og at partiet må ta æren for fremgangen hennes.

— Men teamet Høyre går ned på målingene, mens du øker populariteten. Hvordan forklarer du den sammenhengen?

— Jeg er nok ikke den rette til å tolke meningsmålinger om meg, sier Mæland.

— Du har vel speil?

— Altså, når man har sittet i åtte år som byrådsleder så har man fordelen av å være kjent som byrådsleder. Slik sett er ikke disse målingene helt rettferdige, selv om jeg også kunne fått minus på grunn av at jeg har vært byrådsleder.

Mer synlig i mediebildet

Også hennes hovedutfordrer til plassen som byrådsleder, Harald Schjelderup (Ap), går frem på målingen. Han øker sin popularitet fra 25 til 29 prosent sammenlignet med junimålingen. Selv bedyrer han at han ikke har et sterkt forhold til slike personmålinger.

— Det viktigste er at folk stemmer Ap.

Hans egen økning tror han henger sammen med mer synlighet i mediebildet siden sist gang.

— Det er klart at Ap av helt andre grunner enn politikk har vært i fokus nå siden 22.juli. Det har nok en medvirkende årsak. Forhåpentligvis klarer jeg også å synliggjøre Ap sin politikk.

Fremstår solid

At Monica Mæland nærmer seg 50 prosent oppslutning som byrådsleder overrasker ham ikke.

— Hun har vært en synlig politiker i mange år, sier Schjelderup.

Respons Analyse har gjennomført målingen for BT. Seniorkonsulent Idar Eidset mener det er tydelig at bergenserne mener Mæland gjør en god jobb.

— Hun er den klart mest profilerte bergenspolitikeren per i dag og fremstår veldig solid og ordentlig. Det må være det som gjør at hun får så høy oppslutning.

Eidset mener Harald Schjelderup er litt for ukjent og ny til å kunne nå helt opp mot Mæland.

Les mer om hvem bergenserne vil ha som ordfører de neste fire årene i tirsdagens papirutgave av BT.