HILDE MOI Fædrelandsvennen/BT

Dette mener studentene om de ulike lærestedene!

Les flere stud. mag.-saker her!

'De selger god og variert middag, men prisen på kaffe har steget

— Det er skremmende å tenke på hvor mye penger vi bruker i kantinen, sier Ole Larsen fra Kristiansand. Sammen med medstudent Kjetil Borsheim fra Sandnes nyter han dagens første kantinemåltid på Høgskolen i Agder (HiA).

— Det blir fort frokost, lunsj og middag i kantinen. Det er alt etter hvor lange dager vi har, sier Kjetil.

— Hva er favorittretten?

— Kjøttkakene. De står ganske høyt, sier Kjetil.

— Og juletallerken. Middagsserveringen åpner klokken tolv, og før jul står vi gjerne og tripper og venter på at klokken skal bli tolv, sier Ole.

18 MILLIONER. Klokken halv ti en tirsdag morgen har de to IT-studentene allerede brukt 50 kroner hver i kantinen. Med kjapp hoderegning blir det over 10.000 kroner i året, bare på frokost. Kantinen har tydeligvis mange solide kunder- i fjor omsatte den for 18 millioner kroner.

— Det har vært en økning på fire millioner kroner siden 2002, sier en fornøyd kantinesjef Heming Bentsen.

85 prosent av HiA-studentene er svært fornøyd med kantinen. På BI er bare 6 prosent svært fornøyd med skolens kantinetilbud.

— Jeg tror grunnen til det er stort utvalg, fine lokaler og gode medarbeidere, sier Bentsen.

— Kantinen er grei; den er et samlingssted. De selger god og variert middag, men prisen på kaffe har steget, sier Ole.

Studiekameratene har ikke slått seg løs i kantinas nyeste satsing ennå, nemlig «det sunne hjørnet». Det har imidlertid kjøkkensjef Laila Sveen og kokk Emil Lysø.

— I dag begynner vi med Fedonbrød, sier Laila entusiastisk og plasserer brødene ved salatbaren med Fedon Lindberg-vennlig kost.

Kokken Emil baker daglig rundt 230 boller, i tillegg til 700 rundstykker og diverse andre bakevarer. Hver dag koker kantinepersonalet nesten 80 liter suppe og serverer 500 middager.

TRIVSEL. Studentene på Høgskolen i Agder er også de som trives best på skolen generelt. På en skala fra én til seks er snittet i trivsel fem for Agder-studentene.

— Vi trives godt. Det er hyggelige folk og god mat i kantinen. Studentmiljøet er ikke nødvendigvis så bra, men det blir hva man lager det til, sier Ole Larsen og Kjetil Borsheim.

TORE-ANDRE BAARDSEN