Han representerer Medisinsk Høyteknologisk Forskningsfond. Stiftelsen har som mål å skaffe Haukeland Universitetssykehus avansert utstyr det offentlige ikke har råd til. Røde «Vi er med»-bånd som nå selges på Bergen Storsenter er en viktig inntektskilde.

— Vi var nok først ute med denne typen armbånd i Bergen. Da aksjonen vår startet i fjor, var salg av slike bånd en av inntektskildene. Til høsten skal vi stå på for å få inn de fem millionene som mangler før Haukeland kan anskaffe et såkalt PET/CT-skanner, den første i sitt slag i landet, sier en ferierende Hillestad. Trond Mohn har for øvrig donert femti millioner kroner til den samme maskinen.

Ikke ensfarget

De lokale røde båndene er ikke ensfarget, slik de populære «Livestrong», «Make poverty history» og andre bånd som pryder stadig flere og flere unge håndledd.

Skriften er hvit og det er symboler i oransje og blått på dem. Opprinnelig var de laget i stoff, men da den store gummibåndtrenden dukket opp, gikk også de lokale aksjonistene over til det. Da Brann vant cupfinalen i fjor, spilte de for øvrig med slike bånd. En hel rekke artister støtter også aksjonen.

Men for de fleste vil nok kjøp av armbånd være den enkleste måten å støtte arbeidet for best mulig utstyr til Haukeland på. Tjue kroner koster det.

— En giver som ville være anonym ga en million kroner. Han fikk naturligvis et armbånd til takk.

Byens «dyreste»?