Faren er siktet for å ha skallet til en mann som har vitnet i saken mot sønnen.

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke faren for å ha skallet til vitnet. Derfor ble han fengslet i to uker, to mindre enn hva påtalemyndigheten ba om.

— Dette er ikke noe annet enn en dyp familietragedie. Jeg føler at politiet overdramatiserer det som skal ha skjedd. Hadde det vært andre bakenforliggende omstendigheter, ville min klient aldri ha blitt fremstilt for fengsling, sier hans forsvarer, advokat Erling Pundsnes til BT.

Han valgte å påkjære fengslingsavgjørelsen på stedet.

— Jeg mener det er mer enn tilstrekkelig at min klient ilegges besøksforbud. Det er han også villig til å gå med på, sier Pundsnes.

Politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt er derimot glad for at påtalemyndigheten delvis fikk medhold.

— Vi ser svært alvorlig på det som skjedde, og vi ser ingen grunn til å tvile på det den fornærmede har forklart, sier Eide.

Som BT skrev i går oppsøkte faren til 16-åringen vitnet like over klokken 05 natt til søndag. Etter at han både hadde ringt og banket på, åpnet paret som bor i huset døren. Den siktede faren hevder at det var han som ble angrepet.

— Han tok tak i strupen min, har den siktede mannen forklart til politiet.

Den siktede innrømmer derimot at det var dumt å oppsøke vitnet så sent på natten, men bedyrer at han ikke kontaktet mannen fordi han hadde vitnet i saken mot sønnen.

— Jeg trodde en av hans sønner var siktet i saken, og tenkte at vi hadde felles interesse av å snakke sammen, har den siktede faren forklart.

Han er sønderknust over problemene familien har havnet i, og hevder at både han, sønnen og eks-konen nærmest blir forfulgt av politiet.

BT var i går kveld i kontakt med mannen som skal ha blitt skallet til. Han ønsket overhodet ikke å kommentere saken.

Selv om Bergen tingrett kom til at det er nødvendig å fengsle faren, mener den at det ikke er fare for gjentakelse, slik påtalemyndigheten påstår. Det var en halv seier for forsvaret i går.

Faren ble i oktober i fjor dømt for vold mot sønnen, som nå er sikter for drap, og for alvorlige trusler mot en etterforsker i Hordaland politidistrikt fordi politiet ikke gjorde nok med en sak eks-konen hadde anmeldt.

FENGSLET: Både denne 16-åringen og faren hans sitter nå fengslet.