• De to trestammene har ligget på stien i henholdsvis ti og fire år. Kanskje på tide å få dem fjernet?

Forleden kom Jan Korsvold innom Byredaksjonen med en plastmappe fylt med korrespondanse, bilder og kart. Han hadde fått nok. Om vi kunne overta?

— I snart to år nå har jeg forsøkt å få Bergens Skog- og Træplantningsselskap til å fjerne to store grantrær som ligger over stien til høyre fra Skredderdalen på Fløyen, omtrent der traktorveien slutter. Denne stien er blant de mest benyttete på Fløyen, men hittil har intet skjedd, sukker Korsvold.

Må krype under

Den ivrige byfjellsvandreren forteller om flere henvendelser både til skogmester og byfjellsforvalter.

— Det er greit nok å krype under de to stammene når det er tørt og du går uten sekk. Men ikke i all slags vær. Det kan vel ikke være meningen at vi skal vente til stokkene ligger flatt på bakken, heller?

Byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal kjenner godt til saken.

— Jo da, jeg er klar over disse trestammene. Men det er nok ikke byfjellsforvalteren som har ansvaret her. Det er Skog- og Træplantningsselskapet og skogmesteren som har ansvar for å prioritere blant oppgavene som skogselskapet utfører - som for eksempel å rydde i skogen på Fløyen, forklarer han.

Lover å fjerne trærne

Skogmester Axel Ingvaldsen kjenner også godt til saken.

— Nei, jeg har slett ikke glemt de to trestammene. Men vi har mange rotvelter og liknende i dette området, og får også mange henvendelser om rydding og klipping. Noe lar vi ligge slik at naturen selv kan ordne opp, og noe rydder vi, forklarer han.

Det er ikke så lenge siden skogselskapet hadde storopprydning og fjernet rundt 50 trær fra nettopp den stien som Korsvold snakker om.

— Vi gjorde en større jobb akkurat på denne stien for to-tre år siden. De to trestammene som Korsvold irriterer seg over er blant de siste, som vi planla å ta i vinter. Det ble ikke gjort på grunn av mangel på frost i bakken, slik at vi ikke kunne ta inn traktor. Jeg har vært inne og vurdert både stien og rotvelten, og kan herved love at de to trestammene vil bli fjernet før vi tar sommerferie den femte juli, avslutter skogmesteren.

UFREMKOMMELIG: Marte Korsvold (8 1/2) er ennå såpass liten at hun greier å krype under trestammene som ligger veltet over stien på Fløyen. - Den bakerste stammen har ligget der i ti år, den fremste kun i fire, forklarer pappa Jan Korsvold.<p/>FOTO: PRIVAT